У Львові згоріла гуцульська гражда у Музеї народної архітектури та побуту (відео)

11:06 6 лютого 2022 р.

Фото до новини

6 лютого о 02:14 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Чернеча Гора на території Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького.

Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Пожежа виникла в дерев’яному одноповерховому будинку, критому очеретом, розміром 20×30 м. До місця події виїхали пожежно-рятувальні підрозділи м. Львова. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику будинок був повністю охоплений вогнем.

О 03:07 вогнеборці локалізували пожежу та о 03:27 ліквідували. Внаслідок пожежі вогонь знищив будинок повністю.

До ліквідації пожежі залучили 23 чоловіки особового складу та 6 одиниць спецтехніки.

Причини та обставини пожежі з’ясовують правоохоронні органи.

За словами директорки департаменту розвитку Львівської міської ради Наталії Бунди, пожежа трапилась близько 2 год ночі. На місце викликали працівників ДСНС, однак об’єкт врятувати не вдалося.

«Як повідомили працівники музею, останній обхід охорони був о 23:30, нічого підозрілого помічено не було. Проте о 02:14 було зафіксовано пожежу. На місце викликали працівників ДСНС. На жаль, пожежа знищила ввесь об’єкт», – зазначила посадовиця.

Гуцульська гражда -  замкнутий двір середини ХІХ століття з села Криворівня Верховинського р-ну Івано-Франківської області - була привезена в музей у 1970 році. Гражда була розміщена у найвіддаленішій частині музею.

Внаслідок пожежі, яка сталась на території експозиції «Гуцульська хата», потерпілих немає - вогнем знищене змодельоване подвір’я та дві дерев’яні споруди. повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Повідомлення про пожежу, що сталась на території Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (парк «Шевченківський гай») у Львові, надійшло у поліцію 6 лютого близько другої години ночі. 

На місці події працювала слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції №1. Як встановили правоохоронці, вогнем знищене змодельоване подвір’я та дві дерев’яні споруди на території експозиції «Гуцульська хата». Потерпілих внаслідок пожежі немає.

Попередньо встановлено, що причиною займання могло стати необережне поводження з вогнем під час паління печі. 

Поліцейські встановлюють обставини пожежі, вирішується питання правової кваліфікації події.

На Львівщині почалося відновлення п’яти визначних пам’яток архітектури області

На саме Різдво у Львівській області згоріла церква: її гасили пожежники 4-х районів (відео)

У селі Велике Поле на Львівщині згоріла церква (відео, уточнено)

У Брюховичах горить дерев'яний костел

У Стрийському районі спалахнула дзвіниця 1858 року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів