На Львівщині почалося відновлення п’яти визначних пам’яток архітектури області

14:46 5 лютого 2022 р.

Кошторис Жовківському замку становив понад 12 мільйонів гривень

Кошторис Жовківському замку становив понад 12 мільйонів гривень

Три замки популярного туристичного маршруту “Золота підкова”: Жовківський, Підгорецький та Олеський, а також театр ім. Марії Заньковецької у Львові й Львівський музей історії релігії.

Про це повідомив департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА, пише Dailylviv.com.

Найпомітнішим для львів’ян і гостей міста є результат реставрації Національного театру ім. Марії Заньковецької: відреставровано фасад і балкони театру, замінено зовнішні інженерні мережі, розпочато реставрацію камерної сцени та підвальних приміщень будівлі. Сума торішніх витрат на реставрацію театру ім. М. Заньковецької — 4 мільйони гривень. 

У Жовківському замку відреставровано фасади вежі та дахи; у храмі Святого Йосифа відреставровано фасад і кам’яні сходи, дахи накриті міддю; подібні роботи проводились і в костелі капуцинів в Олеську. 

А в музеї історії релігії у Львові вдалося привести до ладу документацію, отримати всі необхідні дозволи, провести відкриті торги на виконання робіт і розпочати реставрацію експозиційних залів музею. Роботи на цих об'єктах планують продовжити цього року. 

У квітні 2021 року Львівщина подала на “Велику реставрацію” 31 заявку для відновлення 39-ти об’єктів культурної спадщини. Міністерство культури відібрало до програми 5 пам’яток області. 

Реставрація експозиційних залів музею історії релігії на пл. Музейній, 1 у м. Львові увійшла до програми за результатами другого відбору, який проводився серед об'єктів комунальної власності

Чотири об’єкти, три - у Львові, один - в районі, запропонували на Велику реставрацію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів