У Львові споруджують учасникам війни 53-квартирний будинок (відео, оновлено)

18:30 6 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Міський голова Львова Андрій Садовий, за його словами, «буде старатись ще орієнтовно до 20 квартир докупити за кошти міста».

У прес-службі Львівської міської ради розповіли сьогодні, 6 липня: 

«Першу багатоповерхівку для учасників АТО та сімей загиблих планують завершити вже до кінця року. Зараз тут уже збудований цокольний поверх. Тривають роботи з бетонування його перекриття, а також будівництва сходів першого поверху і каркасу будинку. Про це повідомили в ЛКП «Рембуд», яке виступає замовником виконання робіт.

Відзначимо, що будівництво майбутньої багатоповерхівки на вулиці Під Голоском, стартувало наприкінці березня цього року. За словами директора підприємства Віктора Писаренка, зараз тут проводять роботи два підрядники: ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн», яке займається спорудженням власне будинку та мереж зовнішнього електропостачання, та ТзОВ «Прогрестехбуд», яке працює над будівництвом мереж газопостачання, водопроводу та каналізації.

Віктор Писаренко зазначив: «Зараз роботи тривають як на майданчику, так і на прилеглій території, де прокладаються зовнішні мережі. Електропостачання до майданчика підведено повністю, а будівництво мереж газопостачання, господарсько-питного водопроводу і каналізації виконано на 95%». 

Також тривають роботи з проектування потужної електричної підстанції, яка дасть змогу забезпечити енергією будинок. Окрім цього, на території планують незабаром розпочати роботи з прокладання дороги до майбутньої багатоповерхівки. За словами директора «Рембуду», очікується, що вже на початку серпня буде проект, який опісля повинен пройти експертизу. Лише після цього визначатимуть підрядника.

Фінансування виконання робіт здійснюється повною мірою – відповідно до укладених угод з підрядниками. Так, Салону «Архітектура. Будівництво. Дизайн» перерахували чотири мільйони гривень, з яких компанія освоїла 2,41 млн. гривень, про що є відповідні акти виконаних робіт. Іншому підряднику – компанії «Прогрестехбуд» – замовник перерахував уже 1,715 млн. гривень на будівництво зовнішніх мереж, усі ці кошти освоєно.

Нагадаємо, 1 лютого у Львові відбулося розкриття конкурсних пропозицій відкритих торгів щодо будівництва житлового будинку для учасників АТО на вулиці Під Голоском. Переможцями тендеру стали два львівські підприємства – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» та «Прогрестехбуд», перше з яких будуватиме сам будинок та мережі зовнішнього електропостачання, а друге – мережі газопостачання, господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

Передбачається, що багатоповерхівка матиме три під’їзди. Кожна з 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 квадратних метрів.

Раніше в прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 6 липня:

«Першу багатоповерхівку для учасників АТО та сімей загиблих планують завершити вже до кінця року. Зараз тут уже збудований цокольний поверх. Тривають роботи з бетонування його перекриття та будівництва сходів першого поверху», – 

«Сьогодні роботи на вулиці Під Голоском оглянув міський голова Львова Андрій Садовий. Він зазначив, що місто розглядає можливість купівлі ще орієнтовно 20 квартир для сімей, які втратили годувальника, тих, хто зазнав в зоні АТО травм, не сумісних з працевлаштуванням, та хлопців-сиріт. Андрій Садовий повідомив також:

«Ми буквально кілька місяців тому тут зустрічались, коли закладали капсулу. На сьогодні вже готовий цоколь. До кінця наступного тижня вже буде перекритий перший поверх і до кінця вересня повністю каркас будинку буде збудований. По плану до кінця цього року вікна, двері вже всі мають стояти.

Ми робимо індивідуальне опалення для кожного мешкання, газ, стяжка, водопостачання, благоустрій навколо території, дороги. 53 сім’ї в цьому році вже можуть піти і оглянути свої помешкання. На сьогодні є 45 сімей, які втратили годувальників на війні. Є достатньо багато хлопців, які мають першу групу інвалідності, маємо трьох сиріт, які не мають тата і мами, які пройшли війну. Це ті категорії, які в першу чергу отримають житло.

Тобто, цього року тих 53 квартири, будемо старатись ще орієнтовно до 20 квартир докупити за кошти міста. Думаю, держава також буде долучатись.

Усі, хто втратив годувальників, помешкання отримають. Хто отримав важкі поранення, не сумісні з роботою, також отримають помешкання. Хлопці-сироти також отримають помешкання. Роботи йдуть по плану, зауважень нема, кошти є передбачені, підрядник справляється. Я дивився, якість робіт достатньо високого рівня.

Забезпечення цієї категорії – це наш пріоритет і християнський обов’язок. Також є можливість кооперативного будівництва для тих хлопців, які пройшли зону бойових дій. Тут ми готові також спільно працювати.

Я надіюсь, що держава почне виділяти кошти на пільгове кредитування, щоб люди могли отримувати житло. Місто все не зможе профінансувати, нам важко. 53 квартири збудувати – це значні кошти, але ми повинні це зробити. Я надіюсь на солідарну участь держави.

Переконаний, що сьогодні треба відкласти усі програми по кредитуванню житла на другий план, а виділяти це житло учасникам АТО. Має бути позиція уряду, синхронізована з позицією більшості у парламенті. Треба передбачити кошти у державному бюджеті на програми щодо пільгового кредитування хлопців, які пройшли зону бойових дій.

Уряд має це передбачити, парламент має за це проголосувати, державні інституції мають створити відповідні установи. Ми у Львові готові, ми маємо на обліку усіх хлопців, які пройшли зону бойових дій.

Хоча ще не закінчився ремонт, але Центр допомоги учасникам бойових дій працює. Ми працюємо по усіх категоріях, ми готові, щоб Львів був пілотним проектом. Люди повинні відчувати, що держава їх розуміє.

Ми неодноразово скеровували звернення у органи державної влади, інформували, просили. Завтра буду мати розмову з прем’єр-міністром України паном Гройсманом, також це питання буду йому озвучувати.

Місто дало чітке зобов’язання – якщо сім’я втратила годувальника, якщо поранення не сумісні з працею і якщо сирота нікого не має. Це ті категорії, які будуть забезпечені житлом. Ми маємо сьогодні тисячі людей, які пройшли зону бойових дій. Ми не зможемо для них усіх виділити квартири. Це не можливо.

Хто буде мати фінансову можливість, можна розглядати варіант кооперативного житла. Звичайно, державна програма. Багато країн світу проходили через такі випробування і держава активно включалась. Ми апелює до Кабінету міністрів, до Верховної Ради бути в активному процесі. Це сьогодні питання номер один, це питання безпеки нашої держави».

Відзначимо, що будівництво майбутньої багатоповерхівки, що на вулиці Під Голоском, стартувало наприкінці березня цього року. За словами директора підприємства Віктора Писаренка, зараз тут проводять роботи два підрядники – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн», яке займається спорудженням власне будинку та мереж зовнішнього електропостачання, та ТзОВ «Прогрестехбуд», яке працює над будівництвом мереж газопостачання, водопроводу та каналізації.

Віктор Писаренко зазначив: «Зараз роботи тривають як на майданчику, так і на прилеглій території, де прокладаються зовнішні мережі. Так, інженерні мережі виконані: електропостачання до майданчика підведено повністю, тобто лот №2 виконаний на 100%, будівництво мереж газопостачання, господарсько-питного водопроводу і каналізації – на 95%».

Також тривають роботи з проектування потужної електричної підстанції. Окрім цього, на території планують незабаром розпочати роботи з прокладання дороги до майбутньої багатоповерхівки.

Фінансування виконання робіт здійснюється повною мірою – відповідно до укладених угод з підрядниками. Так, Салону «Архітектура. Будівництво. Дизайн» перерахували 4 млн грн, з яких компанія освоїла 2,41 млн. грИВЕНЬ, про що є відповідні акти виконаних робіт. Іншому підряднику – компанії «Прогрестехбуд» – замовник перерахував уже 1,715 млн. ГРИВЕНЬ на будівництво зовнішніх мереж, усі ці кошти освоєно.

Нагадаємо, 1 лютого у Львові відбулося розкриття конкурсних пропозицій відкритих торгів щодо будівництва житлового будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском. Переможцями тендеру стали ДВА львівські підприємства – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» та «Прогрестехбуд», перше з яких будуватиме сам будинок та мережі зовнішнього електропостачання, а друге – мережі газопостачання, господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

Передбачається, що перша багатоповерхівка матиме три під’їзди. Кожна з 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 квадратних метрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів