У Львові буде Дім для бездомних і самотніх жінок: сьогодні освятили територію під будівництво

12:43 18 липня 2020 р.

Фото до новини

У Львові збудують Дім для самотніх і бездомних жінок. Сьогодні територію під будівництво освятив Папський елемозинарій Кардинал Конрад Краєвський, який прибув до міста. Дім буде розташований на перехресті вулиць Хлібної-Пимоненка, і ним опікуватимуться Сестри Альбертинки РКЦ.

Про це Щоденний Львів повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Завжди, коли допомагаємо людям у потребі, ми є благословенні. І це не залежить від нашого визнання, наших поглядів. Сестра розповіла, що тут будується Дім для потребуючих, і це добре. Коли рахунок Папи пустий — це добре, це значить, що він багатьом допомагає.

День Ісуса був таким, що він виходив рано і весь день ходив і шукав, кому допомогти. Він ніколи не питав, якою є та людина, чи вона забезпечена — це Його не турбувало. Для Нього важливим було лише добро для іншої людини.
Завантажити фото

Допомагаючи людині, ми допомагаємо руками самого Бога. Бог потребує нас, щоб через наші руки допомагати. І якщо я в Його ім'я допомагаю, хоч би й подаю просту воду, — то я є благословенним. Зичу вам, щоб ви були благословенні - тобто щасливі. Якщо я допомагаю іншому — я завжди на стороні Бога. Зичу, щоб ми всі завжди були на стороні Бога", — зазначив Кардинал Конрад Краєвський.

На освячення завітали Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, віце-прем'єр Польщі Яцек Сасін, міський голова Львова Андрій Садовий, духовенство Львівської Архідієцезії РКЦ.

Кардинал Конрад Краєвський матеріально долучився до будівництва Притулку для убогих, який зведено на вул. Мазепи (Львів-Збоїща).

«Колись на нашій зустрічі мер міста звернувся, щоб ми подумали про соціальні справи. Я сказав, що ми готові. Так і розпочалось, сьогодні ми можемо подивитись на допомогу Альбертинців для бездомних чоловіків. Ця співпраця буде тут також зі сестрами-альбертинками. Всім дякую за цю допомогу. Кожен може допомогти, щоб цей будинок повстав якнайшвидше», — додав Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький.
Завантажити фото

Сестра-альбертинка Ієроніма Дорота Кондрацька наголосила, що в такому будинку жінка зможе почуватися безпечно, а також зможе віднайти та розвинути свої таланти, здібності, щоб у майбутньому влаштуватися на роботу. До кожної будуть підходити індивідуально, щоб здійснити її мрії.

Нагадаємо, на запрошення Митрополита і Архієпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького, у Львові з візитом перебуває Кардинал Конрад Краєвський. Окрім освячення території будівництва Дому для самотніх і бездомних жінок, Кардинал освятить храм св. Йоана Павла ІІ (Львів-Сокільники). Також Кардинал пообідає з бездомними у «Карітасі» Львова (вул. Винниченка, 32).


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів