У Львові блокують дорогу біля поліклініки на Мазепи: не вірять владі

16:15 23 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 23 березня, львів’яни вийшли на акцію протесту. Вони перекрили дорогу на вулиці Мазепи, перед поворотом до лікарні швидкої допомоги.

Про це повідомляє кореспондент “Варти”.

Протестувальники зібрались близько 14:30 год. Біля самої поліклініки відбулася зустріч медпрацівників, сімейних лікарів із першим заступником міського голови Андрієм Москаленком. Після зустрічі частина мешканців-протестувальників почала перекривати дорогу.

Люди кажуть, що поліклініку закривають, а приміщення, куди натомість переводять сімейних лікарів, непридатні для прийому мешканців. Також люди переживають, що їхню поліклініку передають на баланс лікарні швидкої допомоги й не вірять, що такі заходи будуть тимчасовими і що приміщення їм повернуть.

Медики не проти розгортання ліжок для хворих, але хочуть юридичний документ-підтвердження, що їм повернуть приміщення, які зараз задіюють під шпиталь. Андрій Москаленко пояснив, що поліклініка на вулиці Мазепи, 25 залишиться комунальною міською поліклінікою.

Рішення про переведення на баланс приміщень зроблено, щоб лікарня швидкої допомоги, на базі якої розгортають тимчасовий шпиталь, юридично мала змогу розпочати роботи та могла підводити кисень, готувати палати.

За інформацією пресслужби ЛМР, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко запевнив, що ковідний шпиталь на вул. Мазепи у Львові - тимчасовий, на період критичної ситуації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів