У «Львівспецкомунтрансі» погодилися не з усіма висновками аудиторів

11:00 14 вересня 2017 р.

Ревізори Західного офісу Державної аудиторської служби провели перевірку діяльності комунального підприємства «Львівспецкомунтранс».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, у Львівській міськраді, де також запевнили: «В акті перевірки наведено кілька зауважень, з якими ЛКП «Львівспецкомунтранс» не погоджується. Як повідомив керівник ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин, зауваження Державної аудиторської служби, які викладено в акті на 112 сторінках, не є суттєві, і стосуються переважно виплати компенсацій іншим перевізникам твердих побутових відходів та непроведення підприємством тендерів на закупівлю послуг з вивезення твердих побутових відходів та закупівлю послуг полігонів. Зважаючи на ситуацію, в якій тоді опинилось місто, та на об’єктивні обставини, провести тендери було неможливо».

У міськраді також поінформували: «Планова ревізія фінансово-економічної діяльності ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» проводилась з 1 червня до 4 вересня. Під час ревізії основна увага приділялася питанню вивезення та захоронення твердих побутових відходів і ремонту будівлі на вулиці Шевченка, 327 Г. Суттєвих зауважень ревізорів Західного офісу Держаудитслужби щодо ведення фінансово-господарської діяльності ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» нема. Є зауваження щодо виплати компенсацій іншим перевізникам твердих побутових відходів згідно з документами, які ті подавали, непроведення підприємством тендерів на закупівлю послуг з вивезення твердих побутових відходів та тендерів на закупівлю послуг полігонів. ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» здійснював відшкодування перевізникам додаткових витрат на перевантаження та перевезення побутових відходів відповідно до ухвали ЛМР №907 від 14 липня 2016 року».

Директор ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин зазначив: «Ревізори мають зауваження щодо недостатньої інформації у документах перевізників для підтвердження їх додаткових витрат. Відповідно до умов договорів про відшкодування додаткових витрат, відповідальність за достовірність наданих даних була покладена на перевізників твердих побутових відходів. У випадку підтвердження недостовірності поданих для відшкодування фірмами-перевізниками документів, ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» буде проводити роботу з повернення цих коштів в межах правового поля».

Тарас Стефанишин також розповів: «Також ревізори вказали свої зауваження щодо компенсації ТОВ «Ком-Еко-Борислав 2010» на облаштування полігону твердих побутових відходів в м. Борислав, мовляв, дві депутатські комісії – інженерного господарства та бюджетна – не мали повноважень погоджувати такі речі. На думку Держаудитслужби, підприємства-перевізники твердих побутових відходів не мали права оплачувати послуги бульдозерів та іншої спецтехніки на полігонах області. Але ці полігони абсолютно не пристосовані до прийому великої кількості твердих побутових відходів і без використання такої техніки вони б її фізично не змогли прийняти сміття». 

Директор «Львівспецкомунтрансу» також повідомив: «Ревізори вказують, що укладення угод з перевізниками та на надання послуг полігонів треба було проводити через тендери. Але це унеможливило б вивезення сміття зі Львова взагалі. Тендерне законодавство передбачає, що треба було вказувати місце та обсяги, не кажучи про відсутність декількох тижнів часу на проведення тендерних процедур. В період тотального небажання полігонів по усій Україні приймати сміття зі Львова запланувати та чітко визначити місця захоронення твердих побутових відходів було неможливим. Проведення тендерів у таких умовах і вивезення твердих побутових відходів було взаємовиключним».

У міськраді також запевнили: «Зараз ситуація із вивезенням твердих побутових відходів врегулювалась і ЛОДА, яка на цей час координує процес вивезення сміття зі Львова, працює за такими ж механізмами, що і перевізники твердих побутових відходів, в тому числі «Львівспецкомунтранс», у період, за який проводилась ревізія аудиторською службою».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів