У Львівській міськраді сподіваються позичити 900 мільйонів гривень

14:30 20 лютого 2020 р.

Фото до новини

Сесія ЛМР підтримала ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.09.2019 № 5429 «Про здійснення запозичення до міського бюджету мЛьвова».

Про це повідомили в четвер, 20 лютого, у Львівській міськраді Директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич пояснила: «Це зміни до ухвали, яку ми приймали вкінці минулого року, щодо запозичень. Мова про суму 900 мільйонів гривень. Відповідно, на вимогу Національної комісії цінних паперів, ми встановлюємо відсоткову ставку за користування залученими коштами, виходячи з облікової ставки Національного банку України (оприлюднена на офіційному сайті Національного банку України), яка діятиме на дату початку відповідного відсоткового періоду, плюс маржа (від 0,5 відсотків до 2,5 відсотків річних, згідно з результатами проведеного конкурсу з відбору андерайтера), але не більш ніж 18,9 відсотків річних»ю

А міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Ми робимо плаваючу ставку. Це дуже круто для міста, і ми будемо мати можливість платити менше. Тому суть ухвали в тому, що встановлюємо плаваючу ставку. Жодне місто України нічого подібного ще не робило. Тут потрібне ще погодження Мінфіну, комісії з цінних паперів і банків, які готові брати участь. Кошти від запозичень передбачені на ремонти доріг. Тому це дуже важливе питання».

Як інформував «ЩЛ», на сесії міської ради прийняли ухвалу «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова на 2020 рік».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів