У Криму дрони СБУ вразили РЛС окупантів вартістю $100 мільйонів

12:07 31 травня 2024 р.

Фото до новини

У ніч з 29 на 30 травня у росіян стало менше на один комплекс дальнього радіолокаційного виявлення «Небо-СВУ» вартістю близько $100 млн.

За даними джерел Укрінформу, його уразили дрони, які є власною розробкою військових контррозвідників СБУ, пише DailyLviv.com.

Ця РЛС  розміщувалась поблизу Армянську контролювала ділянку фронту у 380 км, забезпечуючи захист обʼєктів ворога на території окупованого Криму. 

За даними джерела, після атаки дронів СБУ засоби космічної розвідки зафіксували вимкнення випромінювання радарів РЛС і більше вони не вмикались.

Дана спецоперація СБУ зробила російську ППО «сліпою» на значній ділянці фронту.

Нагадаємо, вісім українських ракет «Нептун» долетіли до цілі. Удар по поромній переправі та нафтовому терміналу порту «Кавказ».

Нагадаємо, у ніч проти 30 травня внаслідок ракетної атаки на тимчасово окупований Крим затонув лоцманський катер "Мєчта" РФ.

Також 30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму. За попередніми даними, внаслідок удару було знищено два швидкісних транспортно-десантних катери КС-701 "Тунєц".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів