Вісім українських ракет «Нептун» долетіли до цілі. Удар по поромній переправі та нафтовому терміналу порту «Кавказ»

08:31 31 травня 2024 р.

Фото до новини

Російські новітні засоби ППО нічого не змогли зробити.

Про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко, пише DailyLviv.com.

"За моєю інформацією, удар по поромній переправі та нафтовому терміналу порту «Кавказ» був здійснений одразу вісьмома ракетами РК-360МЦ «Нептун» українського виробництва. Всі долетіли до цілі близько другої години ночі. Російські новітні засоби ППО нічого не змогли зробити. 

Так само вони нічого не змогли зробити, коли американські ракети ATACMS, яким тридцять років, уразили Керченську поромну переправу. Це навпроти порту «Кавказ».

Виведені з ладу усі засоби та механізми, за допомогою яких здійснюється завантаження військових ешелонів на пором.

Кажуть, що один з українських воєначальників, який керував операцією, про якість російської ППО висловився так: «Наступного разу будемо «працювати» ПТУРами».

Операції з виведення з ладу військової портової інфраструктури на Чорному морі проводять ВМС України, СБУ та ГУР МО у взаємній координації",- зазначив Цаплієнко.

Нагадаємо, у ніч проти 30 травня внаслідок ракетної атаки на тимчасово окупований Крим затонув лоцманський катер "Мєчта" РФ.

Також 30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму. За попередніми даними, внаслідок удару було знищено два швидкісних транспортно-десантних катери КС-701 "Тунєц".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів