ГУРівські дрони «Magura V5» знищили у Криму два ворожих катери «Тунєц»

10:33 30 травня 2024 р.

Фото до новини

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило знищення двох швидкісних транспортно-десантних катерів російських окупантів в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба ГУР, пише DailyLviv.com.

"30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму.

Успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24.

Читайте також: Політ на 1800 км углиб рф. Дрон ГУР атакував загоризонтну РЛС

З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема ― літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.

Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім ніщо не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання"

За попередніми даними, внаслідок удару було знищено два швидкісних транспортно-десантних катери КС-701 "Тунєц".

Нагадаємо, в ніч на 6 травня в районі бухти Вузька (район Чорноморське) внаслідок операції ГУР у пункті базування морським дроном Магура V5 уражено швидкісний катер російських загарбників.

До слова, на вході в Севастопольську бухту російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Це видно з даних супутникових знімків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів