У Херсоні під час спроби розпиляти снаряд загинув чоловік

19:36 15 липня 2023 р.

Фото до новини

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що Україні знадобиться десятиліття, щоб розмінувати свої території після війни

Житель Херсона загинув, коли намагався самостійно розібрати боєприпас, про це розповів очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пише Dailylviv

Прокудін наголосив, що розмінування територій — це робота професіоналів, які знають, як безпечно вирішувати такі ситуації. Тому жителів закликає в разі виявлення вибухівки звертатися до рятувальників або поліцейських. 

Газета Kyiv Independent зазначає, що з початку російського вторгнення почастішали випадки загибелі людей від випадкових вибухів мін і снарядів. Минулого місяця Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомив, що з початку війни в Україні від мін та інших вибухів загинуло 20 дітей, 69 отримали поранення.

Вибухонебезпечні предмети становлять серйозну загрозу для цивільного населення за межами зони бойових дій: за словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, з лютого 2022 року майже третина країни замінована.

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що Україні знадобиться десятиліття, щоб розмінувати свої території після війни.

Загибель двох курсантів на Харківщині: снаряд наказав розібрати завкафедри

Вибух гранати в будинку у Львові: є жертви (відео, доповнюється)

Вибух гранати у Львові: чернігівець помер, львів'янин - в лікарні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів