У казначействі зникли гроші для мікропроектів Львівщини

16:17 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Причому – кошти, зібрані територіальними громадами.

«Львівщина збирає кошти для фінансування мікропроектів, кладе гроші в казначейство, а вони зникають. Відсутність грошей в казначействі загрожує зривом обласної програми мікропроектів на 2011-2015 роки», – інформував прес-службу Львівської ОДА заступник голови обласної ради Валерій П`ятак. Повідомив також, що, ситуація, яка склалася в області з виконанням бюджетів базового (міського, сільського) рівня, а також непроплати казначейством коштів на виконання Програми загрожує недофінансуванням мікропроектів, підриваючи довіру територіальних громад.

При цьому заступник голови обласної ради наголосив: «На виконання цієї програми ми не просили коштів в держави. Це виключно гроші територіальних громад. Зараз ситуація доведена до абсурду. Громада збирає кошти для фінансування мікропроекту, кладе гроші в казначейство, а там вони зникають. З цим треба щось робити. Через невиконання місцевих бюджетів та затримки коштів казначейством, частина проектів переможців не отримала співфінансування з базового рівня. Це грубе порушення умов конкурсу. Я не виключаю, що після цих слухань комусь із переможців буде відмовлено у дофінансуванні з обласного бюджету, а на його місце зможе потрапити об`єкт з резерву».

Нагадаємо відтак, що вчора, 19 вересня, на прийом до керівника Державної казначейської служби України Сергія Харченка просилися з цього приводу дев’ять членів міжфракційного парламентського об’єднання «Львівщина», але, як повідомили вони, зіткнулися з його хамською та неадекватною поведінкою. Тож не виключено, що влада намагається спровокувати таким чином протистояння мід регіонами України. 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів