«Львівщина» роботу Держказначейства не блокувала – заява народних депутатів (відео)

12:25 20 вересня 2013 р.

Депутати  об'єднання

Депутати об'єднання "Львівщина" у приймальні Держказначейства України
Фото: Фото з відеокамери спостереження у Держказначействі

Народні депутати України, члени міжфракційної депутатського об’єднання «Львівщина» у ВРУ заявляють, що не блокували 19 вересня роботу Державної казначейської служби України, а на законних підставах намагались зустрітись з керівником установи.


«19 вересня, дев’ять народних депутатів України, членів Львівщина на законних підставах прийшли на прийом до керівника Державної казначейської служби України Сергія Харченка. Мета візиту – 1) зустрітись з головою установи щодо питання катастрофічної ситуації, що склалася з проведенням у 2013 році касових видатків місцевих та державного бюджету у Львівській області Державною казначейською службою України; 2) зареєструвати звернення та запити народних депутатів, оскільки на попередні служба Держказначейства не надала жодної офіційної відповіді.

Попри ЗУ «Про статус народного депутата» та наказ Міністерства фінансів України №545 «Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян посадовими особами Державної казначейської служби України» в установу Держказначейства нас не пускали. В приймальній на прохання зустрітись з керівником Держказначейства чи з його заступниками, народні депутати без жодних пояснень зіткнули з хамською та неадекватною поведінкою Начальника відділу забезпечення діяльності Голови Державної казначейської служби України Кузьменка Сергія Івановича.

Лише за деякий час в приймальню підійшов заступник голови Держказначейства Лега Генадій Васильович та дав вказівку зареєструвати звернення народних депутатів. Жодної відповіді, на запитання про місце перебування та можливість зустрічі з керівником Держказначейства – ми не отримали.

Народні депутати з парламентської групи «Львівщина» жодної норми закону не порушували, оскільки діяли відповідно до Попри ЗУ «Про статус народного депутата» і прийшли на зустріч відповідно графіку особистого прийому громадян (затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 2 серпня 2012 року №231) з 14:00 до 18:00.

Тому заяви керівництва Державної казначейської служби України, поширені прес-службою установи, щодо блокування роботи Держказначейства  не відповідають дійсності.

Водночас, працівники Державної казначейської служби свідомо порушили та не виконали:

-    ЗУ «Про статус народного депутата» (ст. 17, ч.2 та ч.3);
-    ЗУ «Про перешкоджання діяльності народного депутата», тим самим вчинили дії, направлені на перешкоджання виконання обов’язків народними депутатами, що підпадає під ознаки злочину, визначені ч. 2 ст. 344 ККУ – «втручання у діяльність державного діяча», а також ч. 2 ст. 351 ККУ – «перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради»;
-    ЗУ «Про звернення громадян»;
-    Указ Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»;
-    Указ Президента від 09 грудня 2010 року № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади»;
-    Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого Указом Президента України  від 08 квітня 2011 року № 446;
-     Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 460.

Тому офіційно заявляємо, ми, народні депутати України, члени МДО «Львівщина» вимагаємо відвертої розмови з Головою Державної казначейської служби України і хочемо почути про реальні заходи реагування на катастрофічну ситуацію, що склалася з проведенням касових видатків органами казначейства.
Враховуючи, що ми не отримали відгуку і не побачили розуміння керівництва казначейського органу на попередні аналогічні законні вимоги, ми попереджаємо про готовність реагування іншими законними вимогами – зверненнями у правоохоронні органи з вимогою здійснити суцільну перевірку діяльності керівництва Державної казначейської служби України, викликами на засідання комітетів Верховної ради України та створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України.
Ми також вимагаємо вжиття заходів з невідкладного проведення касових видатків розпорядників бюджетних коштів місцевих та державного бюджету, отриманих нами через звернення органів місцевого самоврядування та керівників бюджетних галузей».

Народні депутати України МДО «Львівщина»:

Степан Кубів, Ігор Васюник, Роман Ілик, Михайло Хміль, Лідія Котеляк, Ярослав Дубневич, Ярослав Гінка, Василь Пазиняк, Олег Канівець".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів