У Єгипті заарештували лелеку-шпигуна

22:11 1 вересня 2013 р.

У 2010 році існувала версія, що акули, які нападали на людей на середземноморському узбережжі Єгипту, діють в інтересах Ізраїлю

У єгипетській провінції Кена поліція заарештувала лелеку, якого один з жителів запідозрив у шпигунстві. Про це повідомляє Associated Press.

У поліцію звернувся чоловік, який виявив птаха-шпигуна поруч зі своїм будинком, після чого відніс його  до поліцейської дільниці. Причиною, з якої лелека викликав підозри, став пристрій невідомого походження, що було прикріплено до птаха. Правоохоронці прийняли його за пристрій стеження.

Пізніше з'ясувалося, що пристрій прикріпили до птаха французькі орнітологи, які таким чином прагнуть простежити маршрути перелітних птахів.

Начальник поліції провінції Кена заявив державним ЗМІ, що те, що трапилося насамперед демонструє патріотизм людини, яка здала птаха в поліцію.

AP відзначає, що через нестабільну обстановку в Єгипті поширення набули різного роду конспірологічні теорії. Нерідко в діях , спрямованих проти Єгипту, звинувачують тварин. Так, раніше в 2013 році поліція звинуватила в перенесенні мікрофільму голуба. У 2010 році існувала версія, що акули, які нападали на людей на середземноморському узбережжі Єгипту діють в інтересах Ізраїлю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів