У горах Румунії знайшли мертвим одного з 4-х українців, які перетнули кордон в Закарпатті

23:31 27 грудня 2022 р.

Фото до новини

Одного зі зниклих у румунських горах Марамуреш громадянина України знайшли мертвим, повідомив у вівторок увечері директор Державної гірсько-рятувальної служби округу Марамуреш Дан Бенга.

Про це інформує Agerpres, пише Dailylviv.com.

Згідно з цитованим джерелом, тіло знайшов місцевий житель з Красна Вишеулуй, що в альпійській місцевості.

«Інформація в останню хвилину, отримана колегами з Державної гірсько-рятувальної служби румунського округу Марамуреш та Територіальної інспекції прикордонної поліції Сігету Мармацієй. Один з двох українців, з якими не вдалося зв’язатися, був знайдений мертвим місцевим жителем», – сказав Дан Бенга.

Упродовж вівторка прикордонна поліція та гірські рятувальники відновили пошуки двох громадян, яких не вдалося зняти з гори через складні погодні умови.

Вони були на горі, погано одягнені та споряджені, в альпійській місцевості на висоті понад 1800 метрів, досить крутій, зі стрімкими долинами та снігом.

У другій половині дня вівторка рятувальники та прикордонники призупинили пошуки за допомогою гелікоптера SMURD через погіршення видимості та раптово змінених атмосферних умов.

Зі зібраної інформації гірським рятувальникам стало відомо про перебування на горі двох травмоаних громадян України, один з яких мав численні переломи та черепно-мозкову травму з кровотечею, останній телефонний зв’язок з ним здійснювався вранці понеділка.

Шестеро громадян України перетнули гори Марамуреш з України до Румунії вдень у суботу, 24 грудня, двох було знайдено того ж вечора, а ще двох – у понеділок.

Раніше державна прикордонна служба України повідомила, що в неділю, 25 грудня, румунські колеги передали їм двох українців, що напередодні намагались незаконно перетнути державний кордон. Ті повідомили, що разом із ними були ще четверо чоловіків, які зникли з поля зору.

Загубилися в горах: вертольоти на українсько-румунському кордоні шукають 4-х чоловіків

На західному кордоні затримали групу чоловіків: звідки люди

10 військовозобов'язаних потонули, перепливаючи Тису, - Держприкордонслужба

Намагалися бусом переїхати прикордонників: затримано переправників, які вивозили 15 осіб (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів