У Данії засудили чотирьох шантажистів українських перевізників

20:12 23 листопада 2020 р.

Фото до новини

Двом засудженим заборонено в’їжджати до Данії впродовж 12 років, а ще двом - оголошено довічну заборону на в’їзд до Данії.

Про це повідомило посольство України у Королівстві Данія, пише DailyLviv.

Суд у місті Горсенсі, що розташованена сході півострова Ютландія, своїм рішенням від 5 листопада 2020 визнав винними членів злочинного угруповання, які здійснили серію нападів на українських перевізників в муніципалітетах Оденсе, Фредерісія та Коллінг.

Чотири зловмисники з липня до листопада 2019 року шантажували громадян України-власників мікроавтобусів, які забезпечували міжнародні перевезення пасажирів та дрібних вантажів, змушуючи їх «виплачувати данину». За даними слідства, злочинці застосовували погрози щодо українських водіїв, брали їх у заручники, грабували та пошкоджували їхнє майно.

Останній інцидент такого роду стався 21 листопада 2019 на відрізку маршруту між містами Вайле та Горсенсом, коли злочинці напали на українського водія та захопили його мінівен, який згодом був виявлений повністю згорілим того ж дня.

Після втручання Посольства України в Данії, у співпраці з українськими перевізниками та органами поліції, особи підозрюваних були встановлені. Усі вони були затримані. Суд у Горсенсі засудив їх до покарання у виді позбавлення волі на терміни 1 рік і 4 місяці, 1 рік і 4 місяці, 2 з половиною роки та 3 роки і 3 місяці. Двом засудженим заборонено в’їжджати до Данії впродовж 12 років, ще двом оголошено довічну заборону на в’їзд до Данії.

У цьому повідомленні не зазначено про громадянство засуджених шантажистів, але зрозуміло, що вони не були громадянами Данії. 

Двоє загиблих українців - у Польщі, одна - у Словаччині

Прикордонники Львівського загону затримали двох злочинців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів