У боргову кабалу на Львівщині фермер затягнув ВПО з дітьми (відео)

11:30 6 квітня 2024 р.

Фото до новини

Для залякування людей фермер залучав навіть професійних психологів.


Відео: Львівський пресклуб

Про це на пресконференції у Львівському пресклубі повідомила начальниця Західного міжрегіонального управління захисту праці Оксана Єзерська, пише DailyLviv.com.

"У нашій області був такий прецедент, коли фермерське господарство взяло на роботу людей з з-поміж ВПО, серед них були й діти, й загнали їх у таку боргову кабалу. Тільки завдяки втручанню представників Держпраці спільно з міграційною поліцією вдалося зупинити таку ганебну практику. До слова, цей фермер для залякування людей залучав навіть професійних психологів",- розповіла Оксана Єзерська.

За її словами, поліція відкрила кримінальну справу щодо цього підприємця й передала до суду.

Оксана Єзерська також повідомила, як управління намагається упередити сучасне рабство і мінімізувати ризики для мешканців Львівщини та інших областей.

"Наше управління торік охопило інформаційно-роз’яснювальною роботою про ризики та загрози торгівлі людьми 250 тисяч ВПО, які зареєстровані в нашій області.

Цьогоріч такою роботою було охоплено вже близько 40 тисяч осіб. Особлива увага приділяється роз’яснювальній роботі серед молоді – учнів старших класів та студентів. Дуже багато молодих людей впевнені, що якийсь там підробіток у вечірній час не несе якихось небезпек. Заведено вважати, що попрацюють, зароблять легкі гроші без жодних наслідків",- наголосила начальниця.

Вона додала, що управління дуже часто отримує скарги від груп дітей-підлітків, яким пообіцяли гарні умови праці, зарплатню. 

"Водять їх за ніс з одного місяця в інший. В ліпшому випадку діти відбуваються легким переляком і залишаються без заробітної плати, в гіршому — можуть мати проблеми такі як унеможливлення виходу з певних приміщень, створення спеціальної боргової кабали через яку, діти не можуть припинити працювати на роботодавця, а щомісяця відпрацьовувати нові штучно створені борги", - наголосила Оксана Єзерська.

Як повідомила на пресконференції представниця Міжнародної організації з міграції (МОМ) Андріана Максим'як, від війни постраждали 85% українців.

Заступниця директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут зазначила, що від торгівлі людьми на Львівщині постраждало вдвічі більше чоловіків, ніж жінок.

А начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис наголосив, що категорія підлітків 14 плюс не прижилася на Заході.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів