Від торгівлі людьми на Львівщині постраждало вдвічі більше чоловіків, ніж жінок (відео)

20:39 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

На законодавчому рівні потерпілим належиться тільки три прожиткових мінімуми соціальної допомоги. Це - понад 9 тисяч гривень.


Про це під час пресконференції на тему: "Торгівля людьми в час війни. Підсумки реалізації проєкту "Впровадження Національного механізму протидії торгівлі людьми у Львівській області" повідомила заступниця директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут, пише DailyLviv.com.

Вона нагадала, що ще у 2012 році був прийнятий закон про протидію торгівлі людьми, відповідно до якого надають статус постраждалим особам.

"За цей час 45 осіб отримали такий статус у Львівській області. З них - 13 жінок, 29 чоловіків та троє дітей.

Якщо поділити цих постраждалих за категоріями, то 27 випадків – це трудова експлуатація, 11 – сексуальна, 2 випадки – це продаж дітей, і 5 – втягнення осіб у злочинну діяльність. У 2023 році статус осіб, які потерпіли від торгівлі людьми, було встановлено трьом особам, з них – 2 внутрішньо переміщені особи",- зазначила Тетяна Круг.

За словами заступниці директора департаменту, у 2023 році була прийнята Національна соціальна програма протидії торгівлі людьми до 2025 року. Зокрема при ЛОВА, створена координаційна рада з питань сімейної політики, яка затвердила заходи до цієї державної соціально-цільової програми. А саме – створення інформаційної політики з протидії торгівлі людьми, роз’яснювальної роботи серед населення, зокрема серед ВПО, підготовка фахівців, які б могли встановлювати статус і могли розрізняти тих осіб, які є постраждалими, надання психологічної, юридичної та соціальної допомоги постраждалим людям.

"Відсутність фінансування цих програм на місцевому рівні, а також осіб, яким на законодавчому рівні могли встановлювати такий статус (в області  є лише один фахівець) не дає можливості швидко та оперативно реагувати на проблеми, які можуть виникати на місцевому рівні. Ми неодноразово зверталися до Мінсоцполітики щодо внесення змін до законодавчих актів про можливості виявлення і встановлення статусу потерпілого на місцях.

На законодавчому рівні потерпілим належиться тільки три прожиткових мінімуми соціальної допомоги. Це є понад 9 тис. грн. Ця сума є незначною й тому не всі постраждалі готові отримувати цей статус", - підсумувала Тетяна Крут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів