Центри безпеки ОТГ мають надавати допомогу за 20 хвилин

21:05 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

«Центри безпеки» у територіальних громадах об‘єднають функції посилення громадської безпеки, захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій і надання екстреної меддопомоги. Наразі в Україні реалізовано лише близько 30-ти проектів зі створення центрів безпеки.

Мета — цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу у проміжок часу до 20 хвилин. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час наради у Міністерстві внутрішніх справ України. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com

«Співпраця МВС, МОЗ та Мінрегіону спрямована на покращення безпекових послуг у громадах. Використовуючи європейський досвід, започатковано проект «Центри безпеки» у регіонах. Вони дозволяють об‘єднати пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію з консолідованою комунікацією. Йдеться про підвищену оперативність надання допомоги людям в екстрених ситуаціях. Наразі в Україні реалізовано близько 30-ти проектів зі створення центрів безпеки. За кількістю лідирує Донецька область», — підкреслив Олексій Чернишов.

Водночас очільник Мінрегіону зазначив, що наразі Міністерством підготовлено бюджетний запит на 2022-2024 роки для фінансування 380 безпекових центрів. Його вже направлено до Міністерства фінансів.

Зазначимо, що у рамках співпраці Мінрегіону та МВС у громадах впроваджено проект «Поліцейський офіцер громади». У 19 регіонах України працюють понад 600 офіцерів. Вони забезпечують порядок і запобігають правопорушенням у межах своєї територіальної громади.

На доступності майбутніх безпекових центрів наголосив Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Безпека громад і країни — це безпека кожного. Центри мають об’єднати у собі поліцію, службу з надзвичайних ситуацій, а також інші сервісні послуги, що надає Міністерство внутрішніх справ. Наразі ініціатива з впровадження центрів вже випробувана у декількох регіонах. Наша мета, аби безпекові центри стали доступними для усіх жителів територіальних громад», — зауважив Денис Монастирський.

Нагадаємо, що 76,7% обласних територіальних громад Львівщини зацікавлені брати участь у створенні центрів безпеки в громадах та розвитку місцевих систем оповіщення на умовах спів фінансування.

Про це свідчать результати опитування, які провів департамент цивільного захисту Львівської ОДА серед керівників місцевого самоврядування.

Центр безпеки Львова використовує 180 відеокамер

Центр безпеки Львова охопить Винники, Брюховичі й Рудне

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів