У Львові відремонтували Центр безпеки міста (відео)

16:45 5 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На вулиці Зеленій стежать за зображеннями на понад 130 відеокамерах.

У Львові запрацював після ремонту Центр безпеки міста на вулиці Зеленій, 9. Про це повідомили в середу, 5 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що зокрема в ньому відкрили новий кабінет площею близько 40 квадратних метрів, де два відеодиспетчери та один черговий повсякчас опрацьовують зображення на понад 130 камерах відеоспостереження, встановлених у місті.

Зокрема, 53 із них – у центрі міста, вісім – на території ЛКП «Збиранка», а решта – в лікарні швидкої медичної допомоги, 8-й клінічній лікарні, першій клінічній лікарні імені Князя Лева. У міськраді також розповіли, що торік ЛКП «Муніципальна дружина» отримало на купівлю й встановлення 53 відеокамер та проведення 21 кілометрів оптики п’ять мільйонів гривень. Натомість цьогоріч – три мільйони гривен лише на сервер збереження та обробки камер. Решту близько 70 камер придбали за кошти, адресно надані на лікарні, на ЛКП «Збиранка» тощо.

Радник міського голови з питань безпеки, директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль розповів: «Наша платформа дозволяє підключати сучасні камери будь-якого типу і ставити таку аналітику, яка працюватиме на всіх камерах. Маємо закуплений центр обробки даних, тобто можемо зберігати відео протягом 30 днів. Є бажання продовжити відеонагляд у школах, на початок взяти по дві школи у кожному районі. Розглядається можливість виділення коштів на відеонагляд периметру консульства Польщі у Львові, а також можливість оновлення відеонагляду міської ради. Наступним етапом є в’їзди-виїзди до міста і великі перехрестя. Ще один проект, який цього року реалізували за короткий час – відеонагляд периметру і вимірювання температури на сміттєзвалищі. Для Збиранки є встановлені спеціальні термографи, які вимірюють температуру, вищу за 40 градусів. Тобто будь-який гарячий предмет, запалювання чи горіння – одразу бачимо, таким чином аналітика на термографі уже працює».

За словами Олега Петровича, директора компанії «Техніка для бізнесу», це перша система з термографами, які контролюють ситуацію на сміттєзвалищі. Він також повідомив:«Термограф в залежності від температури поверхні змінює колір. Підвищення температури на 20 градусів – сигнал тривоги. Ріст ще на 20-30 градусів – наступний сигнал тривоги. І вони позначаються різними кольорами. Звичайний – сірий колір, 30-40 градусів – фіолетовий, 50-60 – жовтий, далі – яскраво червоний. Будь-яке полум’я, пожежа, задимлення – усе фіксується. Контролюються всі можливі під’їзди, виїзди зі Збиранки».

Усі камери, які встановлені у місті, є цифровими і мають захист від механічних пошкоджень та можуть працювати від мінус 30 до плюс 55 градусів. Камери також мають режим стряски – натиснувши певну клавішу, камера рухається і зливає з себе капельки дощу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів