Троє українських військових загинули 13 липня на Донбасі

08:44 14 липня 2020 р.

Фото до новини

У зоні бойових дій на Донбасі 13 липня загинули троє українських військових повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За цими даними, ще двоє військових постраждали – один має поранення, інший – бойове травмування.

«Під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця поблизу селища Зайцеве, пересуваючись до місця загибелі нашого захисника, евакуаційна група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. На даний час тіла наших захисників перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації», – ідеться в ранковому зведенні.

За даними штабу ООС, російські гібридні сили за добу 13 липня 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені мінськими домовленостями міномети.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що поблизу Зайцева «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ вийшла на міни», в результаті чого один військовий загинув, а українська сторона нібито «не поспішає евакуювати його тіло». Про загибель військового медика в повідомленні не йдеться.

В угрупованні «ЛНР» ще не інформували про бойові дії 13 липня.

Про це повідомило Радіо Свобода.

У столиці прощаються з Героєм України Тарасом Матвіївим.

Червоноградська міська рада сьогодні повідомила у ФБ про глибокий сум з приводу смерті бійця Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Сергія Письменського. Сергій брав участь у бойових діях в зоні АТО в секторі «М» у складі 8-го окремого батальйону «Аратта», де й отримав поранення. Після майже 5 років важкого лікування Сергій відійшов до вічності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів