Системи ППО Patriot захищають небо над Києвом, Львовом і Одесою

13:53 13 липня 2024 р.

Фото до новини

Чому нові Patriot і SAMP/T не зможуть захистити Харків, Суми, Миколаїв і Чернігів.

Про це повідомив Bild, пише DailyLviv.com

Нові Patriot та SAMP/T не зможуть захистити Харків, Суми, Миколаїв та Чернігів. Такого висновку дійшли експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке та австрійський політолог Густав Карл Грессель. За їхніми даними, зараз два комплекси ППО Patriot захищають небо над Києвом, по одному — Львів та Одесу (жовтим на карті).

Читайте такожЄС має 100 батарей Patriot, та все ще неспроможний надати 7 з них Україні - Боррель

Днями країни НАТО пообіцяли поставити Україні три нові Patriot, а також франко-італійські ЗРК FSAF SAMP/T. На думку експертів, їх можуть відправити на захист Дніпра, Кривого Рогу, Вінниці та майбутньої бази F-16 на заході України (зеленим на карті).

При цьому їх не зможуть використовувати у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Харківській, Чернігівській та Сумській областях, тобто надто близько до лінії фронту (червоним на карті). Там розвинена російська розвідка дронами, велика ймовірність виявлення та знищення західних комплексів ППО російською зброєю. Вирішити цю проблему можуть лише F-16 або удари вглиб території РФ, яких поки що немає.

Читайте такожГреція передасть Україні Patriot тільки в обмін на «гарантії» від США

Грессель також зазначив, що Patriot та SAMP/T не поєднуються один з одним, у них різне ПЗ. Тому у разі виходу з ладу однієї зі систем інша не зможе її замінити чи захистити. На відміну від пари Patriot та німецької Iris-T, які взаємодоповнюють одне одного.

Читайте такожСША надають Україні другу систему Patriot. Де посилить оборону

Поляки не хочуть віддавати систему «Patriot», яку Байден пообіцяв Україні

Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів