США надають Україні другу систему Patriot. Де посилить оборону

07:59 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Таке рішення стало реакцією на заклики Києва посилити протиповітряну оборону через інтенсивний напад Росії на північно-східну Харківську область.

Про це інформує AP, пише DailyLviv.com.

"Сполучені Штати надішлють Україні ще одну ракетну систему Patriot, заявили у вівторок двоє американських чиновників, відповідаючи на відчайдушні заклики Києва посилити протиповітряну оборону, оскільки він бореться з інтенсивним нападом Росії на північно-східну Харківську область.

Офіційні особи сказали, що президент Джо Байден схвалив цей крок. Це буде друга система Patriot, яку США надали Україні, хоча Пентагон регулярно надає невідому кількість ракет для цієї системи. Інші союзники, включаючи Німеччину, також надали системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси для них.

Двоє американських чиновників говорили на умовах анонімності, оскільки рішення не було оголошено публічно. Про це рішення вперше повідомила The New York Times.

Президент України Володимир Зеленський наприкінці минулого місяця благав про додаткові системи Patriot американського виробництва, стверджуючи, що вони допоможуть його силам боротися з близько 3000 бомбами, які, за його словами, Росія запускає в країну щомісяця",- зазначає AP.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів