Сибірський батальйон. У Польщі росіяни формують загін для боротьби з путіним

12:48 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Російська громадянська рада, яка діє в Польщі, створить Сибірський батальйон, який підтримуватиме українську армію.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Організація росіян в еміграції закликає співвітчизників до збройної боротьби з режимом Путіна та виступає за глибокі політичні зміни в росії. Про це повідомляє кореспондент Польського радіо Мацей Ястшембський.

Читайте також: Російські партизани створюють демілітаризовану зону в Бєлгородській області на кордоні з Україною

Громадянська рада була створена у листопаді 2022 року. Спершу вербувала бійців, які вступали до Російського добровольчого корпусу, який діяв у лавах національних частин Збройних Сил України. Кілька місяців тому почалося створення нового підрозділу – Сибірського батальйону.

Читайте також: Легіон Свобода Росії озвучив 6 прохань до мешканців Криму

Секретар Громадської ради Татьяна Косінова говорить, що «наразі заявку подали 60 осіб». «Не всі зараз воюють, тому що записалися в різний час. Ті, хто записався нещодавно, ще не проходили військовий вишкіл. На фронті воюють ті, хто був зарахований до Сибірського батальйону у вересні минулого року і раніше», – підкреслила Татьяна Косінова.

Секретарка російської громадської ради закликає росіян в еміграції підтримувати Україну не лише на словах, а й на ділі. На думку Татьяни Косінової, повалити режим Путіна не вийде мирними протестами, а лише зі зброєю в руках.

Нагадаємо, торік у ЗCУ сформували батальйон "Сибір", до складу якого увійшли росіяни та представники етнічних меншин РФ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів