Старший лейтенант поранив на Львівщині солдата (відео, оновлено)

09:10 25 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Як повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Поронюк, «офіцер займався розбором пістолета, і в цей час пролунав постріл, виявилося, що в патроннику був патрон».

У Львівській області старший лейтенант Збройних сил України важко поранив в голову одного зі солдатів, який проходив службу за контрактом. Інцидент стався у Жовківському районі 23 лютого.

У міністерстві оборони повідомили, що випадок стався через необережне поводження зі зброєю. Голова Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк розповів, що офіцер займався розбором пістолета, і в цей час пролунав постріл, виявилося, що в патроннику був патрон.

«Солдат-контрактник отримав вогнепальне поранення в голову. На даний момент його госпіталізували. Стан – тяжкий», – зазначив Олександр Поронюк, і додав, що неприязних відносин між солдатом і офіцером не було.

Олександр Поронюк також повідомив, що вони обидва збиралися їхати у відрядження. Ніхто з військовослужбовців не був у стані алкогольного сп'яніння. Інших подробиць не повідомляли.

Про це повідомили 24 лютого, на порталі «Преса України». Натомість тележурналісти поінформували в середу:

«Львівський військовослужбовець контрактної служби 1996 року народження, якому у голову із пістолета вистрілив старший лейтенант, переведений лікарями у медикаментозний стан. Про це повідомив в ефірі «Телеканалу «112 Україна» керівник регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Поронюк.

Його стан важкий, але стабільний. Він знаходиться в реанімації військово-медичного клінічного центру.

Поронюк иакож повідомив: «Я розмовляв з військовими лікарями, вони говорять, що стан його важкий, але стабільний, дихає сам, але медики його ввели в медикаментозний стан для того, щоб він міг швидше прийти до тями і одужувати». 

Військова служба правопорядку на даний момент проводить розслідування.

Офіцера буде покарано відповідно з чинним законодавством».

Про це повідомили 24 лютого, на телеканалі «112 Україна». У військовій прокуратурі Західного регіону України повідомили 24 лютого:

«Військова прокуратура Львівського гарнізону повідомила про підозру офіцеру, який підозрюється у необережному поводженні зі зброєю, внаслідок якого солдат отримав вогнепальне поранення голови. Як повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Владислав Савинець, відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 414 Кримінального кодексу України – необережне поводження зі зброєю, яке заподіяло потерпілому тілесні ушкодження.

Про підозру у вчиненні злочину повідомлено заступнику командира взводу старшому лейтенанту К., який 23 лютого 2016 року порушив правила поводження зі зброєю, з власної необережності здійснив постріл з пістолету. Унаслідок цього солдат Г., який у цей час знаходився поруч, отримав вогнепальне поранення голови. Солдата госпіталізовано до Жовківської центральної районної лікарні з черепно-мозковою травмою.

Досудове розслідування триває. Довідково: частина 1 статті 414 Кримінального кодексу України – необережне поводження зі зброєю, яке заподіяло потерпілому тілесні ушкодження, карається службовим обмеженням на строк до двох років або триманням у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавленням волі на строк до трьох років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів