Сьогодні по всій Німеччині вили сирени тривоги (відео)

22:29 14 вересня 2023 р.

Фото до новини

В Німеччині об 11:00 по всій країні завили сирени, на вулицях, у мобільних телефонах, засвітилися табло попередження про небезпеку на радіо та телебаченні.


Про це повідомляє tageschau, пише Dailylviv.com.

Цього четверга об 11:00 відбувся черговий загальнонаціональний день попередження. Для тестової сигналізації було залучено 38 000 сирен, а також майже 6 600 цифрових табло на радіо та телебаченні.

Об 11:00 федеральний уряд і уряди земель пробно запустили свої системи попередження про стихійні лиха, а муніципалітети також взяли в цьому участь. На практиці загальнонаціональні попередження - окрім тестової сигналізації - є абсолютним винятком. Попередження зазвичай дають на місцевому чи регіональному рівні, наприклад, про повені чи лісові пожежі. Захист від надзвичайних ситуацій – справа державна.

У день попередження людей у ​​Німеччині можна сповістити про катастрофи чи наслідки війни. Перевіряються наявні системи оповіщення про надзвичайні ситуації та катастрофи, а також тестуються технічні процеси. Загальнонаціональний день попередження також є уроком після повені влітку 2021 року в землях Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Тоді людей не повідомили вчасно про небезпеку, що насувається. Багатьом смертям можна було б запобігти, 

Близько 11:45 ранку було надіслано повідомлення про повне закінчення попередження. 

Мобільний сервіс працює без програми. Будь-який користувач стільникового телефону, який перебуває в певній зоні з увімкненим мобільним телефоном, отримає текстове повідомлення зі звуковим сигналом - за умови, що пристрій не надто старий і були зроблені необхідні оновлення. Мобільний телефон також не повинен бути в режимі польоту. Залежно від налаштувань пристрою, попередження на цьому каналі надходить німецькою або англійською мовами.

Перший загальнонаціональний день попередження у вересні 2020 року закінчився катастрофою, оскільки центральне тестове попередження було відкладено на 30 хвилин. Тодішній керівник Крістоф Унгер був змушений піти у відставку. У 2021 році день попередження було скасовано через постійне вдосконалення систем сигналізації після поламок попереднього року та досвіду повені влітку. У день попередження 8 грудня 2022 року понад 90 відсотків людей у ​​Німеччині були охоплені принаймні одним каналом попередження.

Прихильники Путіна адаптувалися в Німеччині, - експерт

У Німеччині на фестивалі росіянка вдарила та облила водою українку

Українці в Німеччини вважають російських дезертирів загрозою для ФРН

Впливовий німецький бізнесмен забезпечував росіян матеріалами для ядерної та хімічної зброї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів