Дві повітряні тривоги: Козицький пояснив, хто винен у несправній роботі систем оповіщення

11:21 12 липня 2023 р.

Фото до новини

Під час повітряної тривоги у соцмережах деякі користувачі зі Львівщини писали, що у їхніх населених пунктах система оповіщення працює несправно.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

"Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу – 11 липня о 15:05 та 19:13. Були загрози через зліт винищувачів МіГ-31 на території Рociї. У Львівській області спокійно.

Під час повітряної тривоги у соцмережах деякі користувачі зі Львівщини писали, що у їхніх населених пунктах система оповіщення працює несправно",- зазначив Козицький.

За поясненнями він скерував мешканців Львівщини до телеграмканалу "Оповіщення ЦЗ", де дослівно написано таке:

"Учора ввечері, під час чергової повітряної тривоги спровокованої зльотом московітського мігу, на теренах інтернет-спільноти "Варта-1" вкотре спалахнула суперечка щодо ("чутно/не чутно", "спрацювала/заглючила", "достатньо/не достатньо") роботи системи оповіщення.

Це спонукало нас ще раз нагадати мешканцям Львівщини:

1. Підтримання гучномовного обладнання, яке встановлене на адміністративних територіях територіальних громад належить до відповідальності органів місцевого самоврядування. Тобто, якщо сирена була справна й раптом ні пари з вуст під час тривоги - радимо звертатися до міської, сільської, селищної ради. У всіх громадах призначені відповідальні за роботу системи оповіщення, вони знають як діяти та куди звертатися у таких випадках.

2. Щодо кількості гучномовного обладнання в громадах.

Розвиток місцевих систем оповіщення так само прерогатива місцевої влади. Якщо ви відчуваєте, що обладнання не вистачає для повноцінного оповіщення вашого населеного пункту - вимагайте від своїх обранців відповідних дій: визначити, яке саме обладнання треба встановити, обрати виробника, виділити відповідні кошти, змонтувати, під'єднати.

Бо буває доходить до абсурду: громада виділила кошти, провела закупівлю, обладнання вироблене, підрядник чекає команди на встановлення. Але місцева влада не спроможна протягом півроку перенести електромеханічну сирену з одного місця на інше. 

Агов, Золочівська громадо, вам достатньо засобів оповіщення, чи ні?  Чи може ту сирену ми власним коштом демонтуємо та передамо туди, де вона більше буде в пригоді?

3. Наостанок звертаємо вашу увагу на те, що оповіщення - це не тільки "виття сирен".

Отже, отримати сигнали цивільного захисту ви можете за допомогою:

- телеканалів "1 Західний", "UA Львів";

- ФМ радіостанцій "Радіо Перше", "Львівська хвиля", місцевих мовників тощо;

- мережі проводового радіо;

- мобільних додатків "Повітряна тривога" від Ajax Systems inc та "Air alert" від chichi.com.ua;

- цього телеграм-каналу.",- зазначив Козицький.

Розпочалось будівництво заводу з виготовлення ударних БПЛА Bayraktar в Україні

15 дронів-камікадзе вночі прилетіли з Росії, - ПС ЗСУ

Дрон влучив в об'єкт нежитлової інфраструктури на Черкащині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів