Розпочалось будівництво заводу з виготовлення ударних БПЛА Bayraktar в Україні

17:06 11 липня 2023 р.

Фото до новини

За повідомленням очільника Мінстратегпрому, турецька компанія Baykar перейшла до стадії будівництва свого заводу в Україні.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Вадим Гетманцев, пише Dailylviv.com.

"По-перше, це дуже потужний сигнал іншим інвесторам – війна, що триває, не є приводом для згортання чи заморожування інвестицій в Україну. Ми працюватимемо над зниженням різного плану ризиків для тих, хто готовий прийти і розвивати свій бізнес в Україні.

По-друге, новий завод – це нові робочі місця у високотехнологічній галузі (у якої дуже перспективне майбутнє), а для нас зменшення безробіття і забезпечення зайнятості – одне з ключових завдань Плану відновлення України.

По-третє, нові моделі БПЛА передбачатимуть використання українських двигунів (сподіваюсь, що ми зможемо запропонувати набагато більше компонентів), а отже буде забезпечено роботою підприємства суміжних галузей.

По-четверте, війна триває, і нам потрібне ще більше різних видів озброєння та військової техніки. Завдяки заводу Baykar в Україні ми зможемо отримувати більшу кількість БПЛА, а вони відіграють дуже серйозну роль у нинішній війні. Особливу цінність має саме безпілотна техніка, адже вона дозволяє зберігати життя наших воїнів-героїв.

По-п’яте, за планом післявоєнної відбудови ВПК України має стати одним зі світових лідерів і провідною галуззю вітчизняної економіки. Ми спільно працюватимемо з провідними виробниками озброєння і військової техніки для вдосконалення характеристик та якості зброї, і будівництво заводу Baykar, а також нещодавнє підписання з Міністерством промисловості та технологій Туреччини нового Меморандуму про співробітництво – дуже важливий крок для прискорення просування аналогічних проектів у сфері ВПК і з іншими державами-партнерами",- перелічив Гетманцев аргументи на користь будівництва заводу.

Рішення про озброєння для України будуть позитивні

На заході України виготовлятимуть 400 танків Leopard

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів