Скільки пасажирів +18 втратили потяги через відсутність ковідних документів

15:33 23 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Лише 340 з понад 125 тисяч пасажирів не допущено до поїздів через відсутність вакцинації або тесту.

З початку дії нових правил безпечних  перевезень менше пів відсотка пасажирів було не допущено до поїздки через відсутність належних документів. Про це повідомив керівник пасажирського напрямку АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський. Про це повідомила Укрзалізниця, пише Dailylviv.com

«Починаючи з 21 жовтня було перевезено понад 125 тисяч пасажирів поїздами далекого сполучення та Інтерсіті+, з них лише 340 не допущено до поїздів через відсутність вакцинації або тесту.  Загалом ситуація з перевезенням абсолютно контрольована. Пасажири отримали всю інформацію, з розумінням поставилися до нових правил перевезень та в більшості випадків їх неухильно дотримуються. Також хочу подякувати всім поїзним бригадам, робітникам станцій, вокзалів, контактного центру за злагоджену та професійну роботу у цій нестандартній ситуації», — зазначив керівник пасажирського напрямку АТ «Укрзалізниця».

Укрзалізниця нагадує, що 11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. З 21 жовтня залізничні перевезення в далекому сполученні дозволені пасажирам за умови наявності в них:

квитка на поїзд;

документа, що посвідчує особу (перелік таких документів затверджено наказом Міністерства транспорту та зв'язку);

документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19,

або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»);

або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

Для пасажирів віком до 18 років наявність таких документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагають.

Новий добовий рекорд щеплень в Україні

Інфікування коронавірусом на Львівщині: 743 - у Львові, понад 1000 - в семи районах області

Під кисневою маскою в реанімації пацієнти називають тих, хто продав їм довідку-підробку, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів