Шкуру ведмедя та живу черепаху затримали на польському кордоні з Білоруссю та Україною

13:19 10 січня 2023 р.

Фото до новини

Співробітники Люблінської податкової адміністрації на польському кордоні з Білоруссю та Україною вилучили екземпляри, які охороняються положеннями конвенції CITES.

Серед них, наприклад, шкури та черепи бурого ведмедя, шкури сірого вовка та живі степові черепахи.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Співробітники Люблінської податкової адміністрації на польському кордоні з Білоруссю та Україною вилучили екземпляри, які охороняються положеннями конвенції CITES. Серед них, наприклад, шкури та черепи бурого ведмедя, шкури сірого вовка та живі степові черепахи.

«У багажі громадянина Білорусі, який перетинав кордон у Тересполі, виявили дві вичинені ведмежі шкури, вовчу шкуру та два черепи ведмедів, прикріплені до дощок», — повідомила речниця керівника податкової адміністрації Юстина Пасєчинська.

Натомість на кордоні з Україною у Гребенному співробітники Люблінського управління Національної податкової адміністрації затримали громадянина України, який незаконно намагався завезти до Польщі живу степову черепаху. «У мандрівників не було дозволів, тому офіцери затримали екземпляри. Черепаху помістили на карантин у зоопарк у Замості», — зазначила вона.

«Бурий ведмідь, сірий вовк і степова черепаха охороняються відповідно до положень Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES). Щоб легально перевозити їх через кордон, потрібні дозволи CITES. Такі документи видаються компетентними органами країн, з яких ці види експортуються або імпортуються», — пояснила Пасєчинська.

Вона нагадала, що незаконне перевезення екземплярів, які охороняються CITES, є злочином. За це передбачено до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією перевезених екземплярів.

Зі Львова до Варшави перевозили тисячі штук тварин, які охороняє Вашингтонська конвенція

Бізнес на диких тваринах: у Львові розповіли, що з цим робити

Знущання над тваринами на Львівщині: чому закон безсилий?(відео)

На очисних спорудах у Львівській області з'явилося стадо диких кабанів (відео)

Кожен львів’янин може врятувати озеро Стосика, якщо проголосує за парк біля водойми (відео)

У мисливських угіддях на Львівщині розпочали облік диких тварин

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів