Щодо вирубки дерев у Снопківському парку створять комісію Львівської міськради

14:58 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv24.at.ua

Як повідомляє в четвер прес-служба ЛМР, відповідне доручення дав сьогодні міський голова Андрій Садовий

Прес-служба ЛМР інформує сьогодні, 10 квітня, що міський голова Львова Андрій Садовий доручив керуючій справами виконкому Марті Литвинюк створити комісію по Снопківському парку, й цитує такі його пояснення: «До цього питання має бути фаховий підхід. Я доручаю Вам вже сьогодні почати роботу комісії, запросіть туди фахівців Лісотехнічного університету, запросіть туди сторонніх фахівців, запросіть голову комісії екології, щоб ми максимально привселюдно, максимально публічно розібралися в даній ситуації, бо є дуже багато думок. Я б хотів, щоб ми розуміли, що є ліс, а є парк. Ліс – це коли дерева ростуть, як хочуть і де хочуть, а в парку є певні правила. Я б хотів, щоб була думка фахівців. Прошу подати мені пропозиції по складу комісії, щоб сьогодні до кінця дня вона була сформована, були відповідні доручення. Щоб з завтрашнього дня комісія почала засідати і пропоную роботу комісії почати на місці, а не в кабінетах».

Прес-служба ЛМР повідомляє також у четвер, що, за її словами, «сьогодні в приміщенні Львівської міської ради було вчинено неправомірні дії стосовно начальника управління екології та благоустрою Андрія Галушки, зокрема – заблоковано роботу, відтак, він пішов у Галицький райвідділ міліції, з метою написати заяву про скоєння цих дій».

У повідомленні йдеться також, що коли під час сесії Львівської міськради відбувався пікет щодо вирубки дерев у Снопківському парку, то до пікетувальників та преси вийшов начальник управління екології та благоустрою Андрій Галушка, якого заблокували біля великої сесійної зали з вимогою написати заяву на звільнення. Натомість Андрій Галушка запевняв: «Жодної вирубки не було. Вирубано лише аварійні дерева, щоб не було небезпечних випадків на території парку. Там гуляють діти, на них можуть впасти сухі дерева. Це факти. Але, щоб скомпрометувати управління екології та благоустрою, застосовуються такі неправдиві, неправомірні заходи. Нам не дають виконувати свої обов’язки, не дають повернути громаді ті захоплені території, які окремі особи дозволили собі захопити».

Відтак, начальник управління покинуву супроводі міліції територію міськради й вирушив у Галицький райвідділ для «подачі свідчень стосовно вчинення щодо нього неправомірних дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів