Що робити при потраплянні в ДТП на прокатному авто?

12:53 20 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Використання прокатних автомобілів має велику кількість переваг. Орендар отримує повністю справний та доглянутий ТЗ. Для орендованої машини не потрібно шукати постійне місце паркування. При оформленні оренди можна вибрати будь-який транспортний засіб на свій смак.

З ціллю оформити прокат авто Львів пропонує багато інтернет-платформ. Експерти радять вибирати лише перевірені компанії (наприклад, НарсКарс), котрі здають автомобілі в оренду тільки після укладення офіційного договору. Також більшість прокатних компаній при здаванні ТЗ беруть заставу, оформлюють страховий поліс. На даному етапі зазвичай в багатьох орендарів виникають питання щодо відповідальності у випадку виникнення непередбачуваних ситуацій.

На що слід зважати перш за все?

Важливо перевірити справність автомобіля до підписання орендного контракту. В рамках огляду необхідно звернути увагу на:

  • стан кабіни авто (обшивка та панелі мають бути неушкодженими);

  • наявність подряпин та інших дефектів на кузові ТЗ; 

  • стан покришок (гума повинна бути з незношеним протектором).

Після цього досвідчені львівські автомобілісти рекомендують завести машину та послухати роботу двигуна. Далі варто перевірити дієздатність КПП. Додатково слід протестувати керованість авто.

Що робити при виявленні недоліків?

Якщо це дефекти, що не впливають на функціонування ТЗ, необхідно занести перелік пошкоджень до договору. При виявленні порушень роботи важливих вузлів машини слід вибрати інший автомобіль. Інакше можна попасти у ДТП "на рівному місці".

Порядок дій при потраплянні в аварію

Здебільшого всі витрати у такому випадку покриває страхівка. Виплата виконується, навіть якщо у ДТП винен орендар. Але для цього одразу після аварії необхідно виконати такі дії:

  • подзвонити до аварійної служби, поліції;

  • зв'язатися з прокатною організацією;

  • виконати дії, передбачені ПДР.

При невиконанні хоча б одного з вказаних пунктів страхова компанія має право відмовити клієнту у виплаті компенсації. Слід враховувати, що страховка не завжди покриває всі збитки. Іноді орендарю доводиться доплачувати різницю. Якщо прокат оформлювався з заставою, відповідальність обмежується закладеною сумою. Інакше клієнту доведеться виплачувати різницю в повному обсязі. Всі наведені пункти повинні зазначатися у договорі. Оформити оренду авто без "підводних каменів" можна, відвідавши платформу narscars.com.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів