Серед загиблих під час ракетної атаки на Львів була випускниця Львівської політехніки

09:43 14 липня 2023 р.

Фото до новини

На поштову скриньку університету надійшов лист: «Хочу вам повідомити, що під час підступної нічної атаки на мирний Львів загинула випускниця ХТФ 1990 року Інна Янішевська (Інна Поліщук). З повагою – Віктор Середюк, однокурсник».

Про це повідомляє сайт Національного університету "Львівська політехніка", пише Dailylviv.com

Як з'ясувалося, Інна Янішевська (Поліщук) мешкала в будинку, що в ніч на шосте липня зазнав найбільших російських руйнувань у Львові.

У Львівській політехніці викладають її однокурсники – Оксана Курилець (доцентка кафедри хімії і технології неорганічних речовин) та Олександр Морушко (доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності). Вони поділилися спогадами про свою однокурсницю.

«Памʼятаю Інну, хоча ми з нею так тісно не контактували, хіба перетиналися, бо вчилися на паралельних потоках: я – на силікатах, а вона – на зв’язних матеріалах. Що про Інну можу сказати? Це дуже ясна, позитивна, весела, креативна, відкрита людина. Саме креативна, а ще – світла, добра, завжди усміхнена. Була дуже активною студенткою, брала участь у художній самодіяльності університету. В останні роки нашого навчання факультет вигравав у конкурсах КВН. Інна там була. Дивлюся на теперішнє її фото – світленька, хоча зі студентських років памʼятаю темноволосою. Але ця її усмішка збереглася. Інна завжди була на позитиві. Мені просто не віриться, що з нею це сталося. Ось не віриться і все…», – каже Оксана Курилець.

«Інна була активісткою: брала участь у «веснах Політехніки», стемах, кавеенах. Така неординарна, талановита. Ми, студенти хіміко-технологічного, жили в третьому гуртожитку. Дружили з радіотехніками. У них було більше хлопців, у нас – дівчат. Хлопці якось вирішили пожартувати й написали оголошення: мовляв, шукаємо дівчат, але щоби були добрі господині. Інна не забарилася з відповіддю: зробила веселу світлину з різним кухонним начинням…

І вчилася вона добре. Наскільки пригадую, не на відмінно, але стипендію отримувала завжди. Охоче допомагала іншим, однак робила це ненавʼязливо, була доброзичлива, незаздрісна, комунікабельна, небайдужа, дуже приємна у спілкуванні.

Після завершення навчання за нашим фахом працевлаштуватися було майже нереально, адже був початок 90-х. Інна якось знайшла себе у творчій професії – перукарстві. Дуже любила свою роботу, гарні зачіски робила. Ми з нею востаннє бачилися кілька років тому, хоч, як виявилося, мешкали неподалік», – згадує Олександр Морушко.

На сторінці Інни Янішевської у соцмережах її друзі пишуть багато спогадів: весела, яскрава, неперевершена, проста, людяна. Звідтіля дізнаємося, що вона була не лише перукарем, а й технологом харківської косметичної фабрики, багато років танцювала у клубі спортивного танцю «Фокстрот».

«Скільки разів я тобі писала і просила поради в складних фарбуваннях, ти ніколи не відмовляла. Я буду памʼятати тебе і твої модні формули. Не можу повірити, що ти не з нами, що рашистські виродки забрали твоє життя», – пише колега Інна Захарченко.

«Вона так любила життя та людей...

Памʼятаю, як мала з нею розмову про те, що вона на постійній основі працює в мінус для себе, бо боялася людям озвучувати реальну суму витрат, коли піднялися ціни на матеріали. Працювала в кайф, любила дуже те, що робить. Виділялася серед інших своєю харизмою…

Ти була та, яка не створювала людям проблем, а все життя іншим їх намагалася вирішити», – згадує Віталія Добра.

З дописів на сторінці Інни бачимо, що вона активно допомагала нашим Збройним силам – її імʼя і прізвище постійно було у списку тих, кому дякували за це.

Поховали Інну Янішевську (Поліщук) у її рідній Умані на Черкащині. А сьогодні, у девʼятий день її відходу до Вічності, друзі й однокурсники Інни зійшлися у львівській церкві Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, щоб помолитися за душу невинно загиблої подруги, колеги, однокурсниці й подякувати Богові за те, що одного разу їхні життєві стежки перетнулися.

ЛМР оприлюднила усі прізвища та фото львів'ян, вбитих під час російської ракетної атаки

Начальник ЛОВА повідомив про десяту жертву ракетного удару у Львові

У Львові поховали перших загиблих від удару російської ракети (фото)

Завтра Львів прощатиметься з двома загиблими від ракетного удару: одна з жертв - вдова учасника бойових дій

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів