Серед військових РФ зростають міжетнічні конфлікти, які загрожують їхній обороні на Запоріжжі, – ISW

08:59 27 вересня 2023 р.

Фото до новини

Міжнаціональна напруга між осетинами і російськими військовими сіє розкол у 42-му гвардійському мотострілецькому полку, які обороняються від українського контрнаступу в Запорізькій області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), пише Dailylviv.com.

За даними ISW, мобілізований військовослужбовець з Республіки Північна Осетія-Аланія Арсен Теміраєв, який служить у 70 гвардійському мотострілецькому полку, 25 вересня опублікував відео, в якому стверджує, що російська військова поліція 70 полку побила його і двох інших солдатів 3 батальйону 71 гвардійського мотострілецького полку 24 вересня.

За словами Теміраєва, військова поліція запитала про його етнічну приналежність, і сказала, що “Росія для росіян”.

Теміраєв стверджував, що військова поліція побила його та інших військовослужбовців, тому що місцевий житель Токмака Запорізької області заявив, що солдати скоїли сексуальне насильство над дітьми. Теміраєв злочин заперечує.

Військовий також поскаржився, мовляв думав, що “нацисти були на іншій [українській] стороні, [але] виявилося, що вони [нацисти] серед нас”.

Побитий російський військовий, скріншот Telegram
Побитий російський військовий, скріншот Telegram
 

На думку військових аналітиків, міжетнічна напруженість між російськими підрозділами, які діють на передовій і в тилу Запорізької області, може поставити під загрозу цілісність російської оборони та згуртованість підрозділів на тлі нещодавніх українських досягнень у цьому районі.

Феодальна імперська російська армія, яка боїться своїх генералів, але ґвалтує і грабує мирне населення

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів