Секретар РНБО пояснив, чому зараз масово роздають повістки

11:58 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Чоловіків зобов'язують з'явитися до центрів комплектації та стати на облік або ж оновити дані про себе.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю BBC, пише Dailylviv.com, прокоментував інформацію про те, що в останні тижні в Україні почали масово роздавати повістки, які зобов'язують чоловіків з'явитися до центрів комплектації та стати на облік або ж оновити дані про себе.

Працівники військкоматів, з якими спілкувалася ВВС News Україна, стверджують, що йде планова мобілізація, а пожвавлення роздачі повісток пов'язане з формуванням резерву.

Водночас частина людей після такого оновлення інформації та встановлення на облік незабаром вже були мобілізовані. Також надходили скарги на те, що повістки роздають масово, в неочікуваних місцях, наприклад, у громадському транспорті посеред міста.

Данілов наполягає, що роздача повісток дозволяє поставити на облік військовозобов'язаних та сформувати резерв. Він також зазначив, що мобілізація в Україні не припинялася від початку повномасштабного нападу Росії 24 лютого 2022 року.

"Щоб розуміти, що в разі необхідності, що на них держава може розраховувати. Чи всі вони мають йти на фронт? Ні. На фронт будуть йти ті, які підготовлені, на фронт будуть іти ті, які будуть оснащені, навчені", - заявив Данілов.

Данілов додав, що у влади є розуміння, що "треба працювати також в тилу".

Розкручування теми масової невибіркової мобілізації в українську армію Данілов назвав психологічною операцією в інтересах російської пропаганди.

На гірськолижному курорті у Львівській області вручають повістки (відео)

Львівський обласний ТЦК та СП оприлюднив порядок вручення повісток

Призовникам, яким виповнилося 27 років, вручать повістки на медогляд - рішення уряду

Хто зможе просити про бронювання військовозобов'язаних у ЛОВА

В Україні можуть мобілізувати обмежено придатних за станом здоров'я

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів