Рятувальникам з ВІЛТ у Польщі показали унікальну методику тренування пошукових собак

17:20 7 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Також обговорювали системи підготовки та сертифікації собак і методи мотивації їх для тривалої та ефективної роботи в стресових ситуаціях.

З 1 по 4 жовтня, рятувальники відправилися до Польщі, конкретно до міста Валбжих у Нижньосілезькому воєводстві, щоб взяти участь у надзвичайно цікавих та інтенсивних навчаннях. Вони об'єднали зусилля представників Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей (умовна абревіатура - ВІЛТ) у делегацію, яка готова була засвоїти найкращі практики з польськими пожежниками та добровільними пожежними формуваннями. Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Ці навчання були надзвичайно інтенсивними, проходячи як у денний, так і в нічний час, незалежно від погодних умов і особливостей локацій. Учасники навчань мали можливість відпрацювати різні сценарії, включаючи ліквідацію умовної лісової пожежі, вибухи на шахті та аварії на промислових об'єктах.

Особливу увагу було приділено спільним навчанням з пошуковими собаками, де польські колеги продемонстрували унікальну методику тренування тварин для самостійної орієнтації на місцевості, навіть в небезпечних для людини умовах. 

Обговорювалися також системи підготовки та сертифікації собак, а також методи мотивації для тривалої та ефективної роботи в стресових ситуаціях.

Навчання стали початком налагодження партнерства між українськими рятувальниками та пожежниками з Нижньої Сілезії в Польщі. Адже 3 жовтня була підписана угода про намір розвивати спільну діяльність та співпрацю між Асоціацією пошуково-рятувальних робіт Добровільної пожежної охорони у місті Валжбих та рятувальниками з Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей (скорочено - ВІЛТ). 

Це співпраця обіцяє бути продуктивною і взаємовигідною, де буде обмін інформацією, досвідом та спільними проєктами, сприяючи підвищенню рівня навичок та ефективності дій у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, у серпні у Львів з Європейського Союзу привезли 26 цуценят службових собак. У кінологічний центр поліції Львівщини передано 4 собаки. Інші цуценята були розподілені до поліції Одеської, Сумської, Харківської та Донецької областей.

Раніше повідомлялося, про п’ятірку найпопулярніших порід службових собак прикордонників: німецька вівчарка, бельгійська вівчарка (малінуа), англійський кокер-спанієль, лабрадор-ретривер та фокстер`єр.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів