Румунія скерувала 600 солдатів і радари в дельту Дунаю на кордоні з Україною: готові збивати БпЛА РФ

20:03 15 вересня 2023 р.

Фото до новини

Румунія готова використовувати, залежно від «рівня загрози», протиповітряні системи проти російських безпілотників і використовуватиме «всю військову міць» для захисту національної території,

Про це заявив тризірковий генерал Георгіце Влад, заступник начальника штабу оборони, повідомляє Digl24, пише Dailylviv.com.

Також румунська армія скерувала 600 солдатів і радари в район дельти Дунаю на кордоні з Україною.

«Ми вирішили залучити близько 600 солдатів для зміцнення нашої лінії оборони в північній частині Добруджі. Ми розгорнули деякі радари, у нас активована оборона, і ми провели дискусії з нашими партнерами по союзу (НАТО), щоб знайти рішення протистояти російській агресії», – заявив генерал Влад в інтерв’ю шведському телеканалу.

Відповідаючи на запитання, чи використовуватиме Румунія свої зенітні системи проти російських безпілотників, заступник керівника румунської армії заявив: «Залежно від рівня загрози ми готові використати всю військову міць для захисту румунської території».

Міністерство оборони в четвер, 14 вересня, вирішило обмежити польоти з повітряного простору північної Добруджі, що на кордоні з Україною. Оголошення прозвучало в контексті того, що те саме міністерство вирішило побудувати два протиповітряних укриття в районі Плауру-Чеаталькіой, куди за останні дні впали щонайменше три безпілотники російської армії після інтенсивних атак на інфраструктуру України. порти на Дунаї.

У Румунії переселять мешканців села, на яке впали уламки російського дрона

Вибухи на Одещині, падіння безпілотника в Румунії: друга нічна масована атака БпЛА

Міністр оборони Румунії підтвердив, що дрон рф, який атакував Одеську область, впав на території країни

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів