Рух вантажівок через пункт пропуску «Медика – Шегині» відновлено - Держприкордонслужба

21:48 6 січня 2024 р.

Фото до новини

Польські фермери закінчили блокування.

Про це повідомила Держприкордонслужба, пише DailyLviv.com.

"Рух вантажівок відновлено: польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску «Медика – Шегині‼️", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають українські прикордонники, за інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Медика-Шегині».

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюють у звичайному режимі.

На цей час на вʼїзд в Україну перед ППр «Медика – Шегині» очікують 650 вантажівок.

Нагадаємо, що два дні тому польські фермери знову вдалися до блокування руху вантажного транспорту у ПП «Медика-Шегині». Акція протесту була призупинена напередодні Різдва, і її продовження залежало від результату переговорів з урядом.

Про те, що польські протестувальники будуть блокувати пункт перепуску на кордоні – Медика-Шегині, четвертий за ліком, стало відомо в середині листопада 2023 року. 

А з 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні: «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

Через два тижні після початку цієї акції посол України у Польщі назвав цілі організаторів блокування польсько-українського кордону.

Одразу на початку листопада стало відомо, що ініціатором блокування кордону з Україною є рашист і путініст з ультраправої партії, власник компанії-перевізника, яка працювала з Росією.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів