Росіяни покидають Запорізьку АЕС

09:56 30 червня 2023 р.

Фото до новини

За останніми даними окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

Про це інформує ГУР ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Як зазначають, одними з перших зі станції поїхали троє співробітників «Росатому», які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з «Росатомом».

Згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму. На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева.

Також на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну.

Довідка

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) — атомна електростанція в Україні, у степовій зоні біля колишнього берега Каховського водосховища у Запорізькій області, поруч із містом Енергодар. Це найбільша в Європі й третя у світі за сукупною потужністю атомна електростанція. Вона складається з шести атомних енергоблоків по 1 млн кВт кожен.

4 березня 2022 року, в ході російського вторгнення в Україну, атомну й теплову електростанції захопили російські війська під час боїв за Енергодар.

12 березня 2022 року повідомлялося, що об'єкт контролюється російською компанією «Росатом»[8]. Станцію і далі обслуговує український персонал під контролем Росії.

На Львівщину зі Запоріжжя евакуювали ще майже сотню людей

Три поради громадянам у разі НС на ЗАЕС (відео)

Стабільний рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС

Зеленський попередив увесь світ, що росіяни підірвуть Запорізьку АЕС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів