Тренування і заклик до евакуації на Запоріжжі через загрозу НС на ЗАЕС

08:30 29 червня 2023 р.

Фото до новини

На початку командно-штабних навчань органів управління та сил цивільного захисту Запорізької області влада звернулася до мешканців тимчасово окупованих територій з проханням евакуюватися у будь-який доступний спосіб.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

Тренування відбуватиметься на території м. Запоріжжя та Запорізького району. Можливі тимчасові обмеження руху на окремих ділянках. Просимо громадян зберігати спокій та не приділяти надмірної уваги! - йдеться у повідомленні ЗОВА.

Метою заходу є злагодження дій всіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Звертаємо увагу, що ситуація контрольована, тому просимо громадян утриматися від надмірної інформаційної уваги до проведення тренувань.

Запам'ятайте! Звуки сирен, сигнально-гучномовних пристроїв, переривисті гудки інших сигнальних засобів, транспорту, означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ!». Також, сповіщення про виникнення НС (надзвичайної ситуації) буде здійснено в застосунку на телефоні «ТРИВОГА» шляхом передачі сигналу «РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА».

Почувши його, терміново ввімкніть радіоприймач або телевізор (місцеві канали) та прослухайте повідомлення місцевих органів влади.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко сьогодні вранці опублікував "алгоритм дій для громадян України, які проживають на тимчасово захоплених територіях".

"Задля збереження Вашого життя і здоров’я та Ваших близьких, необхідно евакуюватися на безпечні території наближені до узбережжя Азовського моря у будь-який доступний для вас спосіб, - йдеться у повідомленні Юрія Малашка. - Звертаємо вашу увагу на можливе замінування територій, агресивні дії та застосування зброї з боку окупантів.  Прохання брати з собою лише документи та речі першої необхідності в герметичній упаковці. Керівництво Держави та області звернулось до Міжнародного Червоного Хреста для надання вам допомоги у проведенні евакуації. Будьте максимально ОБЕРЕЖНІ!"

На Львівщину зі Запоріжжя евакуювали ще майже сотню людей

Три поради громадянам у разі НС на ЗАЕС (відео)

Стабільний рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів