Росія здійснила ракетний удар по телевежі Вінниці

13:00 16 березня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 16 березня, близько 4 години ранку ворог здійснив ракетний обстріл Вінниці. Під удар потрапила телевежа концерну РРТ.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації. Наразі ефірне мовлення в місті тимчасово не працює, пише Dailylviv.com.

На місці тривають рятувальні роботи. За попередньою інформацією, жертв немає.

«Вранці 16 березня окупанти обстріляли телевежу Концерну РРТ (входить до сфери управління Держспецзв’язку) у Вінниці. Ефірне мовлення в місті тимчасово не працює. Тому нагадуємо мешканцям Вінниці, що наразі отримати доступ до українського мовлення безкоштовно можна кількома способами: на супутнику, Youtube, ОТТ-сервісах та у Дії. Крім того, слухайте українське радіомовлення через інтернет-радіо», – йдеться у повідомленні.
 

Довідка

Вінницька телеве́жа — вантова висотна споруда зі сталевих труб висотою 354 метра. Збудована у 1961 році у Вінниці з метою трансляції радіо та телебачення. Вінницька радіотелевізійна щогла являє собою виготовлену зі спеціальної сталі трубу діаметром близько двох метрів, всередині якої рухається ліфт.

Відмінною особливістю порівняно з іншими трансляційними вежами такого розміру є три поперечні перекладини під кутом 120 градусів одна від одної у двох місцях вежі. Саме до них кріпляться підтримувальні троси. Вежі аналогічної конструкції, але менші за розміром було побудовано у багатьох містах України та інших країн, які входили до складу радянського союзу.

2002 року було здійснено капітальний ремонт із заміни опорних конструкцій. Було відновлено розпорки та замінено підтримувальні канати.

Уночі російські окупанти завдали авіаудару по телевежі Рівного

19 загиблих унаслідок ракетного удару по телевежі Рівного - цифра не кінцева. Хто ці люди

Росія знову бомбила Івано-Франківськ

У Києві артилерійський снаряд влучив в дев’ятиповерховий житловий будинок (відео)

По Житомирській області цієї ночі окупанти завдали ракетного удару

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів