Росія завдала ракетних ударів по базах відпочинку і багатоповерхівці на Одещині. Багато жертв (відео)

09:39 1 липня 2022 р.

Фото до новини

Уночі 1 липня по селищу Сергіївка, що у Білгород-Дністровському районі, російські окупанти випустили 3 ракети Х-22 з боку Чорного моря.

Про це інформує оперативне командування "Південь", пише Dailylviv.com.

Ворог випустив ракети за допомогою стратегічної авіації, зокрема з літаків Ту-22 з боку Чорного моря. Вони вдарили по багатоквартирному будинку і двох базах відпочинку.

Через удар зруйновано зовнішню стіну житлового будинку та перекриття з 1 до 9 поверх. Спочатку була інформація, що загалом ворог випустив 2 ракети, і друга влучила у базу відпочинку. Однак згодом в оперативному командуванні "Південь" уточнили дані, вказавши на те, що загалом було випущено три ракети Х-22. Відтак ще два ворожі снаряди влучили у дві бази відпочинку.

На місце події оперативно прибули рятувальники. На жаль, з кожною годиною жертв стає все більше. Станом на 08:15 відомо про 18 загиблих (16 – у багатоповерхівці та ще 2 – на базах відпочинку), серед них 2 дитини.

Крім того, постраждала 31 особа (30 – внаслідок потрапляння у будинок, 1 – по базах відпочинку), їм уже допомогли медики. Серед постраждалих є четверо дітей та вагітна жінка. Тяжкопоранених госпіталізували.

Рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 8 осіб, серед яких були 3 дітей. Тим часом важких поранених відвезли до лікарні. Рятувальні роботи тривають.

Рятувальники все ще продовжують розбирати завали та шукають людей. Також там працюють слідчо-оперативні групи. Речник ОВА Сергій Братчук наголосив, що зараз найголовнішим є те, аби не зростала кількість жертв. Місцева влада сподівається, що цифра бодай залишиться на такому рівні.

Він додав, що росіяни організували "цілеспрямовану терористичну атаку", тому що вони навмисно били по мирному селищу.

"Суто мирне селище. Тут суто мирні люди, мирні мешканці. Це цілеспрямована терористична атака. Щоб убити українців, намагатись залякати",– наголосив Братчук.

Довідка

Нагадаємо, ракетою Х-22 вони завдали удару по Кременчуку, влучивши в торговельно-розважальний центр. А напередодні, 30 червня, дві російські ракети Х-31 влучили в прибережну зону в Одеській області.

Нічні ракетні удари по Харкову: лунають вибухи

40 крилатих ракет росії націлені на Україну з Чорного моря

Київ обстріляли з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101: звідки злітали

Сучасні системи ППО і ракети HIMARS, - США повідомили про нову допомогу Україні

Горить і вибухає Зміїний: ЗСУ вибили росіян з острова, - ОК Південь

Одеська область повністю звільнена від окупантів, - радник ООВА

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів