Росія прагне отримати більше ударних безпілотників від Ірану, - Білий дім

19:43 16 травня 2023 р.

Фото до новини

Білий дім у понеділок заявив, що Росія планує придбати додаткові передові ударні безпілотники в Ірану для використання у війні проти України після того, як використала більшість зі 400 безпілотників, які вона раніше придбала в Тегерана.

Про це повідомила Associated Press, пише Dailylviv.com.

Минулого року адміністрація Байдена оприлюднила супутникові знімки та дані розвідки, які, за її словами, свідчать про те, що Іран продав Росії сотні ударних безпілотників.

«Іран також продовжує надавати Росії БпЛА одностороннього удару (безпілотні літальні апарати). З серпня Іран надав Росії понад 400 БпЛА, в основному типу Shahed», – заявив речник ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Росія використала більшу частину цих БпЛА для націлювання на українську критичну інфраструктуру всередині України. Надаючи Росії ці БпЛА, Іран безпосередньо сприяв російській агресивній війні в Україні», - сказав Кірбі журналістам.

Безпілотні літальні апарати Shahed, які вже закупила Росія, оснащені вибухівкою та запрограмовані на те, щоб літати, доки не влучать у ціль.

Адміністрація Байдена каже, що залежність Кремля від Ірану та Північної Кореї — країн, які значною мірою ізольовані на міжнародній арені через свої ядерні програми та порушення прав людини — свідчить про відчай. Білий дім каже, що Росія звернулася до Північної Кореї за артилерією.

Офіційні особи США стверджують, що Іран також надав Росії артилерійські та танкові снаряди для її вторгнення в Україну.

Росія планує виробляти в Білорусі іранські дрони-камікадзе

Іранський дрон зібраний з деталей, вироблених в різних країнах: більшість компонентів зі США - ГУР

Британська розвідка дослідила іранські дрони-камікадзе: висновки втішні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів