Росія може вчинити теракт 15 вересня

22:04 13 вересня 2023 р.

Фото до новини

Москва може вдатись до провокацій щодо ізраїльських паломників-хасидів, які кожної осені приїздять до Умані на святкування єврейського Нового року.

Проросійські медіа-ресурси поширюють інформацію про нібито підготовку Україною теракту в Умані 15 вересня, під час святкування юдейського Нового року Рош га-Шана.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України, пише Dailylviv.com.

«Поширюючи подібні фейки, ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів на території України», — йдеться в повідомленні.

Центр протидії дезінформації закликає не піддаватися на ворожі маніпуляції, реагувати на сигнали повітряної тривоги, дотримуватись правил безпеки й довіряти лише джерелам верифікованої інформації. 

Раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук припускав, що росія може вдатись до провокацій щодо ізраїльських паломників-хасидів, які кожної осені приїздять до Умані на святкування єврейського Нового року, аби погіршити відносини між Києвом та Єрусалимом.

До Умані на свято Рош га-Шана станом на 13 вересня прибули вже 11 тисяч паломників. У місті виникли невеликі перебої зі зв'язком. Про це повідомив голова Уманської районної військової адміністрації Ігор Міклащук. За його словами, загалом очікується до 30 тисяч паломників. Минулого року, не зважаючи на війну в Україні, на святкування Рош га-Шана до Умані прибуло 29 тисяч хасидів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їздити до Умані

Бог не завжди захищав нас, як і землю Європи чи України, - прем'єр Ізраїлю

В Умані немає де заховати від російських повітряних атак понад 30 тисяч хасидів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів