Президент хоче уникнути масового скупчення юдеїв в Умані

18:34 25 серпня 2020 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Україна розуміє, наскільки важливе для десятків тисяч хасидів святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року.

Водночас цьогоріч пандемія коронавірусу внесла суттєві корективи у плани та звички, адже нині епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі викликає велике занепокоєння.  Про це повідомляє офіційний сайт президента України, пише DailyLviv.

Президент України повідомив, що обговорив ситуацію з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, і, за даними глави ізраїльського уряду, в Україну щороку лише з Ізраїлю приїжджають на Рош га-Шана близько 8 тис. вірян.

«Тому вони зверталися до нас, щоб ми закрили Умань. Це свято дуже важливе. Впевнений, що кожного року ми будемо тільки посилювати наші відносини… Але у нас складна ситуація», – пояснив Володимир Зеленський.

Він попросив представників юдейських релігійних організацій України звернутися до єврейської громади із закликом уникати масового скупчення людей на Рош га-Шана цього року.

Президент нагадав, що суттєві обмеження на масові зібрання були запроваджені для українців у квітні, коли християни відзначають Великдень.

Він додав, що через динаміку поширення коронавірусу в Україні уряд планує обмежити в’їзд іноземних громадян.

Рабини, які взяли участь у зустрічі, зазначили, що розуміють ситуацію, яка склалася через поширення коронавірусу, та намагатимуться донести інформацію до вірян. 

Головний рабин м. Києва, президент Об'єднання юдейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх зазначив про важливість нормативного регулювання ситуації. За його словами, потрібно передбачити обмеження не лише для іноземних паломників, але й для внутрішніх.

Судячи зі світлини з цієї зустрічі, на якій лише двоє осіб з одинадцяти у масках, сподіваного антикоронавірусного ефекту від неї навряд чи вдасться досягти. 

Уряд готує заборону на в'їзд в Україну з країн червоної зони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів