Росія атакувала Київ зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію - КМВА

06:12 18 травня 2023 р.

Фото до новини

Триває серія безпрецедентних за своєю потужністю, інтенсивністю та різноманітністю повітряних атак на Київ.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко, пише Dailylviv.com.

«Триває серія безпрецедентних за своєю потужністю, інтенсивністю та різноманітністю повітряних атак на Київ. Девʼятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня! Цього разу атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет, ворог залучив над столицею свої розвідувальні БпЛА.

За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! Остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА незабаром повідомлять Повітряні сили.

Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Деснянському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі - там було загоряння на території гаражного кооперативу. Пожежа ліквідована. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило.

Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. В черговий раз дякуємо нашій ППО за збережені життя! Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги!», - зазначив Сергій Попко, начальник КМВА.

Сили оборони України вночі знищили 29 крилатих ракет, - Головнокомандувач ЗСУ

Для нічної атаки Росія швидко вивела в море ракетоносій - ОК Південь

2 компоненти системи Патріот були пошкоджені внаслідок російської атаки, - CNN

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів