2 компоненти системи Патріот були пошкоджені внаслідок російської атаки, - CNN

06:52 18 травня 2023 р.

Фото до новини

Два компоненти батареї Patriot були пошкоджені під час російської атаки у вівторок, але система «ніколи не була в автономному режимі», за словами американського чиновника, знайомого з цим питанням.

Про це інформує СNN, пише Dailylviv.com.

Російський обстріл, який складався з гіперзвукових ракет «Кинджал», крилатих ракет «Калібр» та інших боєприпасів, пошкодив генератор батареї «Патріота» та частину електроніки системи.

За словами трьох інших американських чиновників, пошкодження були мінімальними, а один назвав їх «незначними». Система залишалася функціональною впродовж атаки та залишається онлайн, сказав чиновник.

США скерували інспекторів перевірити систему у вівторок після того, як українці сказали, що система, схоже, була пошкоджена, сказав один із чиновників.

Американські офіційні особи все ще оцінюють, наскільки саме були пошкоджені компоненти Patriot, оскільки, схоже, жодний із компонентів не зазнав прямого влучення російської ракети «Кинджал» чи іншого боєприпасу.

Однією з можливостей є те, що уламки ракети, що впала, пошкодили компоненти Patriot, але офіційні особи також розглядають інші варіанти. 

Потужний вибух в Києві: ЗСУ вперше успішно перехопили гіперзвукову ракету Кинджал - ЗМІ

ЗРК Patriot збиватиме російську авіацію на відстані до 150 км

В Україну прибули італійсько-французькі системи ППО SAMP-T (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів