Яких російських військовополонених утримують у спецтаборі на заході України

16:49 6 червня 2022 р.

Фото до новини

У спеціальному таборі для військовополонених на заході України утримують тих, щодо яких немає найближчих очікувань щодо обміну.

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив про створення табору для військовополонених із Росії в одній із західних областей України. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, інформує Прямий, пише Dailylviv.com

“Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де утримуються ті, щодо яких немає найближчих очікувань щодо обміну”, – сказав міністр.

За його словами, росіян, які тільки потрапили до полону або є плани їх обміняти, розміщують в установах Мінюсту.

Малюська зазначив, що рівень утримання військовополонених “трохи краще, ніж утримання ув’язненого чи засудженого”: у них є доступ до Червоного Хреста, краще харчування та засоби гігієни.

У Верховній Раді пропонують внести зміни до Кримінального кодексу України щодо процедури обміну військовополонених, засуджених в Україні.

До слова, у Держдумі РФ повідомили, що спікер В’ячеслав Володін дав завдання комітету з оборони підготувати протокольне доручення про заборону обміну військових полку “Азов”.

Натомість заступниця міністра оборони Ганна Маляр констатувала, що заява Держдуми РФ про заборону обміну бійців полку “Азов” спрямована на внутрішню пропаганду. Перемовний процес триває.

Раніше в Службі безпеки України заявили, що станом на 5 травня відбулося вже дев’ять обмінів полоненими. Українській стороні вдалося звільнити вже 324 особи.

А ось Росія утримує полонених українських військовослужбовців у колоніях загального режиму, не здійснивши перепрофілювання в’язниць у табори для військовополонених.

Крім того, російські військові грубо порушують Женевську конвенцію й інші міжнародні норми поводження з військовополоненими. Зокрема, 27-річний контрактник Салават Сарсенов хвалився перед своїм другом, як відрубував пальці й руки українцям.

До того ж у Держдумі РФ пропонують брати кров в українських військовополонених для поранених російських солдатів.

Запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, полонених і зниклих безвісти військовослужбовців

Російські військові – це не регулярна цивілізована армія, а вбивці, мародери і ґвалтівники

Російські окупанти використовують заборонені Міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій

Російські окупанти знищили 9 об’єктів культурної спадщини України

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів