Родина тренера зі Львова, який пройшов ліванську війну, намагається забрати його тіло у росіян

08:49 6 вересня 2022 р.

Фото до новини

Футбольний тренер Дмитро Фіалка загинув на фронті від куль російських окупантів, які зараз мають його тіло.

Про це повідомляє Cursorinfo, пише Dailylviv.com.

Як зазначає видання, 39-річний громадянин Ізраїлю кілька років тому повернувся до українського міста Львова, де зустрів дівчину. Вони одружилися, у них з'явилися діти, а також працевлаштувався тренером дитячої команди.

Після початку повномасштабного вторгнення Дмитро вирішив захищати Україну від окупантів та вирушив на фронт. На жаль, нещодавно стало відомо про його смерть від вогнепального поранення.

Про це повідомили у футбольному клубі «Динамо Львів», де свого часу працював загиблий:

«Дмитро Богданович був одним із перших, хто пішов захищати нашу державу (Україну – ред.) зі зброєю в руках після нападу російських окупантів. Останнім місцем роботи Дмитра Фіалки була ДЮШ «Львів». Втім, коли він став вибір щодо захисту своєї країни, футбольний наставник без вагань вирушив на передову. Світла Пам'ять та Слава Герою! Дякую за все і поділяємо непоправну втрату разом із рідними та близькими. Щирі співчуття… Ти боровся за наш світ, друже, тому нехай душа відпочиває у спокої…», – сказано у повідомленні.

Свого часу Фіалка репатріювався до Ізраїлю. Він служив у бригаді "Нахаль" і пройшов Другу Ліванську війну. Після цього Дмитро тренував дитячий футбольний клуб «Маккабі» у Беер-Шеві, де зараз мешкають його мама та сестра.

За словами його друга, Ігоря Яркаєва, ізраїльтянин загинув 1 вересня. Є інформація, що його тіло перебуває у військових рф. Родичі Фіалки намагаються домовитися щодо повернення тіла чоловіка і просять у цьому допомогти. 

Україна повернула тіла ще 45 полеглих воїнів

30 полеглих захисників повернуто в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів