Ремонт вулиці Мечнікова у Львові виконують вручну, – ЛМР (відео)

21:56 2 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні розповів: «За нашим графіком, якщо все буде добре, роботи плануємо завершити до кінця липня».

«У Львові ремонтують на вулиці Мечнікова. 14 грудня минулого року на ремонт закрили її ділянку від на вулиці Пекарської до на вулиці Шімзерів. Загалом поетапно відремонтують відрізок дороги від вулиці Пекарської до вулиціЛичаківської», – повідомили сьогодні, 2 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Замовник – департамент житлового господарства та інфраструктури. Генпідрядна організації – ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». у підрядній організації «Онур» зазначили: «Роботи з реконструкції вулиці необхідно було розпочинати в грудні, адже мова йде про будівництво каналізаційного колектора діаметром два метри, який залягає на глибині до дев’яти метрів. Такі роботи можна виконувати у зимовий період і це дозволить вже весною, після розмерзання грунту, приступити до влаштування дорожнього одягу та трамвайних плит. Роботи з будівництва інженерних мереж виконує субпідрядна спеціалізована компанія «Концерн «Київпідземшляхбуд». 

За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, на сьоні на вказаній ділянці демонтовано трамвайні колії та бруковане дорожнє покриття. Тривають роботи з влаштуванню котловану та опалубки на глибину семи метрів довжиною 12 метрів у місці прокладання каналізаційного колектора діаметром два метри. Грунт, отриманий при копанні котловану, вивозять на територію будівництва тягової підстанції №17, що на на вулиці Хуторівка.

Головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні розповів: «За нашим графіком, якщо все буде добре, роботи плануємо завершити до кінця липня. Бо тільки розпочали роботи, як виникають складнощі. Дуже складні геологічні умови, дуже скелисті грунти, які не дають швидко виконувати роботи. Практично усі вони виконуються на глибині дев’яти метрів, вручну, ручними відбійними молотками, бо на цій ділянці немає можливості застосувати важку техніку, у зв’язку з тим, що кладовище і вхідна брама в такому стані, що якщо буде велика вібрація, то вона може зруйнуватися. Тому, зважаючи на це, роботи виконуються майже всі вручну».

На об’єкті щоденно працює близько 40 працівників. Заплановані обсяги робіт: довжина вулиці – 532 метрів, влаштування трамвайних колій на дорожніх плитах, відновлення дорожнього покриття в мозаїці – 2890 м², бруківці – 876 м², ремонт тротуарів з Фем – 2620 м², ремонт тротуарів з пісковику – 2280 м², влаштування каналізаційного колектора діам два метри – 204 погонних метрів, влаштування каналізаційного колектора діам. 1,6м – 209,5 погонного метра, влаштування каналізаційного колектора діам. 1,4м – 119,5 погонного метра, заміна водопровідних мереж (центральний водогін діам. 200) – 560 метрів, заміна дощоприймачів – 23 штук. Загальна вартість будівельних робіт за договором підряду - 67 189 455,56 гривень.

Нагадаємо, на час виконання ремонтних робіт трамваї №7 курсують на вулицю Пасічну. Відтак, на час ремонтних робіт організовано автобусний маршрут №7а, який сполучає центр (площу Соборна) міста з Погулянкою (вулицею Вахнянина)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів